Dördüncüsü bu yıl Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) düzenlenen Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, yaşanan pandemiden dolayı 22-24 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi (on-line) olarak düzenlendi.

Birçok sivil toplum kuruluşu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve üç gün süren ‘IV. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’ kapanış oturumu ve değerlendirme toplantısının ardından sonuç bildirgesinin okunmasıyla tamamlandı.

Üç gün boyunca düzenlenen kongrede moleküler biyoloji, genetik, biyokimya, fizik ve bilgisayar mühendisliği, matematik, astrofizik, sosyoloji, dinler tarihi, sanat tarihi, uluslararası ilişkiler, temel İslam bilimleri, biyoloji, jeoloji, felsefe, tıp, ziraat, eczacılık, edebiyat, antropoloji, eğitim, psikoloji, Sümeroloji bilim dallarında yurt içinden 34, yurt dışından da 3 üniversiteden akademisyenler toplamda 85 bildiri sundu. 

Adıyaman Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel’in “Kuş Avlayan Ağacın (Pısonıa grandıs) Beslenme ve Yayılma Stratejisi!” başlıklı bildiri ile katıldığı sempozyumda bilim dünyasının önde gelen önemli simaları yer aldı.

Diyanet işleri başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Üsküdar Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rotterdam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Diyanet işleri eski başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, milletvekilleri ve birçok ünlü ismin katıldı.

Kongrenin aynı zamanda yürütme ve bilim kurullarında yer alan Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel, kongrenin sonuç bildirgesini şu şekilde özetledi:

“Bu kongrede, İslam dininin gerçek bilimle çatışmadığı, bilim dünyasının yaklaşık 200 yıldır ateizmin tesiri altında olduğu ve sadece laboratuara giren maddelerin bilimsel veri olarak kabul edilmesinin yanlış olduğu, bilimin ‘Allah’ın kâinattaki eserlerini inceleme sanatı olduğu, yaratılışın külli ve umumi olduğu, evrim ve yaratılış konusunda bir kavram kargaşası ve bilgi kirliliğinin olduğu, eğitimin bütün safhalarında ilimlerin tevhidî bakış açısı ve üslupla ele alınması gerektiği, eğitim materyallerinde inanç ve kültürümüze uygun mana ve dil kullanılması gerektiği, yaratılış kongresi bildirilerinden üretilen kitaplar, gençlerin eğitiminde hayati bir öneme sahip olduğu, günümüzde gittikçe artan darwinizm, sekülerizm ve deizm gibi birtakım düşüncelerin genç kuşaklarda sebep olduğu şüphelerin giderilmesinde bilimler ışığında yaratılış kongrelerinde sunulan bildirilerin ciddi tesirinin olduğu görülmüştür.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha