Konferansa Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif ÇETİN, Sosyal Hizmetler Müdürü Arif ÖZDEMİR, Orman İşletme Şefi Mutluay EREN, Adıyaman Türk Ocakları Başkanı Gökhan DURSUN, Gölbaşı Türk Eğitim-Sen Temsilcisi Mahmut YETİŞGEN, Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Metin ÇIRAKOĞLU, Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet BALLI ve bazı S.T.K. temsilcileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Adıyaman Türk Ocakları Başkanı Gökhan DURSUN yaptı. Konuşmasında; “Türk Ocakları’nın Gölbaşı ilçesine hayırlı olmasını dileyerek, konferansa katılanlara teşekkür etti.” Konuşması sonrasında Türk Ocakları Gölbaşı Temsilciliği’ne yetki belgesini takdim ederek, başarı dilekleri sundu.

Gölbaşı Türk Ocakları Temsilcisi Mehmet ÇATLAKCAN ise; “Türk Ocakları’nın bir asırdan uzun süredir var olduğunu, Ocağımız zinhar siyasetle iştigal etmeyecektir.” diyerek gayemiz Türk Milli Kültürünü yaşamak ve yaşatmaktır. Bu amaçla Ocakbaşı Sohbetleriyle ve Akademik çalışmalarla Gölbaşı’na hizmet edecektir.

Konferans Prof. Dr. Salim CÖHCE’nin özgeçmişi okunarak başladı. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof Dr. Salim CÖHCE; “Ermenilerin yaptığı katliamlar tarih boyunca süregelmiş, 1992 yılında yapılan Hocalı Katliamı’nın son olmayacağını, ellerine fırsat geçtiğinde tekrarla devam edecektir. Bu sebeple en önemli husus, millet olarak bu fırsatın oluşmaması için devletimizin ve milletimizin, uyanık olmasında fayda var. Aslında Ermeniler tarihin her döneminde güçlü devletlerin himayelerinde ve onlardan aldıkları güç ve destekle bölgede katliamlar yaparak gelmişlerdir. Büyük devletler ise kendi çıkarları doğrultusunda Ermenileri hep kullanmışlardır.”

Programın sonunda sayın Salim CÖHCE, salonun dolu olmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim dedi. Salim CÖHCE’ye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh ÖZDEMİR, Adıyaman Türk Ocakları Başkanı Yusuf Gökhan DURSUN ve Gölbaşı Türk Ocakları Temsilcisi Mehmet ÇATLAKCAN tarafından teşekkür plaketi ve hediye takdim edildi.

Editör: Adıyaman Haber