Kurulduğu günden bu yana yabancı öğrencilere çağdaş yöntem-teknikler ve teknolojik araçlarla Türkçe öğreten TÖMER, son 3 yılda 445 adet sertifika verme başarısı gösterdi.

2014 yılında kurulan merkez, dil seviye sınavları ile yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı (Eğitimcinin Eğitimi) gibi faaliyetler gösterirken, Doç. Dr. Ahmet Akkaya, öğrenci sayısı ve eğitim seviyesi anlamında ilk günden bu yana büyük yol kat ettiklerini belirtti.

Doç. Dr. Akkaya, “2014 yılında kurulan merkezimiz, dil seviye sınavları ile yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı(Eğitimcinin Eğitimi) gibi faaliyetlerin neticesinde programlara katılan öğrenci ve kursiyerlere toplam 445 adet sertifika vermiştir. 2016 yılında verilen yabancı dil eğitimlerinden döner sermayemize 35 bin 750 TL girdi sağlarken, 2017 yılında bu rakam 56 bin 910 TL olmuştur. İki yılda toplam 92 bin 660 TL toplam gelir elde edilmiştir” dedi.

TÖMER’in amaçlarından bahseden Doç. Dr. Akkaya, “Amacımız Türk dilinin tarihsel gelişimi sürecinde konuşulan ve yazılan tüm eski ve yeni kollarını araştırmak, Türkçeyi ve yabancı dilleri öğrenme-öğretme yöntem ve tekniklerini geliştirerek bunları uygulamaktır. Türk topluluklarının, farklı coğrafyalarda oluşturdukları dil, tarih ve edebiyat eserleri gibi kültür eserlerini ve Türk kültürünün çevre kültürlerle olan dil münasebetlerini araştırmak, yabancılara Türkiye Türkçesini öğretmek ve bu alanla ilgili her türlü faaliyette bulunmaktır. Bunun yanı sıra Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtmak amacıyla ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak şubeler açmak, yabancılara, yurt dışında yaşayan veya Türkiye’ye dönen Türk vatandaşlarına ve diğer isteklilere Türkiye Türkçesini öğretmektir” ifadelerini kullandı.

TÖMER'in önümüzdeki yıllara dair hedefleri hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Akkaya, “Yeni hedeflerimiz arasında Türkçe, Arapça, İngilizce ve Almanca bilmeyenlere o dilleri öğretmek var. Dil seviye sınavları yaparak yabancı öğrencilere Türkçe öğrenimi arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha