Günler öncesinde kontenjanın dolduğu sınav için, sabahın erken saatlerinde velileri ile okula gelen öğrenciler, sınav salonlarına öğretmenler eşliğinde alındı.

Sınıflara sığmayan öğrencileri mağdur etmek istemeyen Kolej Yöneticileri, öğrencileri evlerine göndermek istemeyerek onları yemekhanede sınava aldı.

Yaklaşık 2 saat süren sınavda, öğrenciler sınıfta ter dökerken, veliler de okulun kampus alanında bulunan hayvanat bahçesinde at'a binerek zaman geçirdi.

Heyecanla çocuklarını bekleyen veliler, okul bahçesinde güzel bir hafta sonu geçirdi.

Okulda gerçekleşen sınava ilişkin açıklama yapan Simya Koleji Müdürü Mehmet Akif İzci, “Bu sınav 2’nci ve 8’nci sınıfa kadar olan tüm gruplarımızı kapsıyor. Kendi ve dışarıdan gelen öğrencilerimize ödüllü ve burslu bir sınav yapıyoruz. Sınava Türkiye çapında yaklaşık 30 bin kişi giriyor. Biz de Adıyaman’da bin 500 kişiye ev sahipliği yapıyoruz. Büyük bir sınav oldu. Lise grupları olmamasına rağmen yaklaşık bin 500 kişi ile bu sınav gerçekleştiriyoruz. Katılım çok güzel"dedi.

- ADIYAMAN'DA EŞİ VE BENZERİ OLMAYAN BİR OKULUMUZ VAR

Okul bölgeye hitap ettiğini vurgulayan İzci, şunları kaydetti:

"Velilerimiz de öğrenciler sınavdayken okulumuzu geziyorlar. Geniş bir kampus alanımız var. Adıyaman’da eşi benzeri olmayan bir okul. Fiziki olarak velilerimiz burayı çok beğendi, geziyorlar. Simya Adıyaman’da 2’nci yılını yaşıyor. Simya okulları olarak Adıyaman’da 2 yılda güzel işler yapıyoruz. Doğal olarak velilerimizde bu güzel işlerden haberi oluyor. Velilerimize teşekkür ederiz. Adıyamanlı vatandaşlar artık eğitimi eskisi gibi görmüyor. Biraz daha eğitime sıcak bakıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Aslında velilerimiz bu fiziki ortamı daha önce görmemişlerdi. Mini hayvanat bahçemiz var, binicilik alanımız var, seramız var. Çok güzel, geniş, 6 bin metre kare açık alanımız var. Velilerimiz bize gelip; “Okulumuzu çok beğendiklerini Adıyaman’da böyle bir fiziki ortamın olduğunu bilmiyorduk. Ama bu sınav vasıtasıyla öğrendik. Gerçekten böyle bir alan oluşturduğumuz için sizi tebrik ediyoruz” şeklinde bir söylemleri oldu. Biz eğitim kurumuyuz, velilerimiz gelip okulumuzu görebilirler. Her zaman açığız. 7/24 saat biz buradayız. Velilerimizi bekleriz"

- ADIYAMAN, HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

Simya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci-Hukukçu Bülent Bakır ise “Adıyaman her şeyin en iyisine layık. Şimdi bir sınav yaptık, şuan çok güzel bir ilgi var, hatta velilerimize mahcup bile olduk, çünkü son iki,üç gün hiçbir öğrenciyi sınava alamadık. Çünkü yerimiz kalmadı. Sınava alamadığımız velilerimizden özür diliyoruz. Bizim gibi birileri de çıkar, bu yaptıklarımızı onlarda yapar. Adıyaman her şeyi hak ediyor. Biz de elimizden geleninin daha iyisini yapmaya çalışacağız ve yapacağız"ifadelerini kullandı.

- OKULUMUZ DOĞA İLE İÇ İÇE

Okulun çok güzl bir ortamının olduğunun altını çizen Bakır, şunları söyledi:

"Okulumuz da tenis kortu, halı saha var, basket sahası var, at biniciliği var. Çocuklar gelip ördek, tavuk ve tavşanlar ile oynadılar. Doğa ile iç içe bir şeyler sunmaya çalıştık. Çünkü bir çocuğun yetişmesindeki en önemli şey tabi o çocuk öncelikle. Ama herkes doğa ile iç içe olamıyor. Mesela ben ilkokul öğretmenim bana yaptığı en ufak bir şeyi unutamıyorum. Ama o çocuk şimdi burada ata bindiğinde hayvanlar ile, doğa ile, sera ile iç içe olduğunda, o da bunu hiç unutamayacak doğal olarak. Bizim amacımız eğitim zaten verilir. Eğitimi vereceğiz. Ama onları biraz daha doğa ile iç içe çocukların böyle bir ortamda yaşamasını sağlamamız lazım. En önemli değer insanlık, bu da neyle olur; doğa ile görerek, hayvanları severek olur” 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha