AFAD Mobil Deprem Simülasyon Tır'ı vatandaşlara ve öğrencilere, afetlerdeki doğru davranış şekillerini anlatılıyor. 

Eski Valilik binası yerine kurulan ve Ankara'dan getirilen AFAD Mobil Deprem Simülasyon TIR'ına gelen vatandaşlar 7 şiddetindeki deprem ile deprem riskleri ve deprem anında neler yapılması gerektiği bilgisi aktarılıyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Biçer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,  2021 yılının Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, şu bilgileri verdi:

"Bu kapsamda biz ilimizde bir çok eğitim faaliyetleri yapıyoruz. Ankara'dan Deprem Simülasyon TIR'ı buraya geldi. Eski hükümet konağının bahçesine öğrencilere, halkımıza vatandaşlarımıza burada deprem öncesinde, sonrasında ve sırasında uygulamalı olarak bunu vatandaşlarımıza göstereceğiz. Burada amacımız bir AFED farkındalığı yaratmak gerekirse ilçelerimizde bu TIR'ı göndereceğiz. Bu şekilde vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Milli eğitim ile iş birliği yaptık öğrencilerimiz buraya gelecekler. Burada gerek deprem anındaki davranış eğitimlerini arkadaşlarımız gösterecekler AFAD Müdürlüğüne bağlı ekipmanları burada sergiledik. Bu şekilde AFAD eğitimi vermeye gayret ediyoruz." 

21 Mart tarihinde başlayan eğitim 26 Mart'ta sona erecek.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha