Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adıyaman Üniversitesi Besni Yerleşkesi ve Besni Meslek Yüksekokulu'nun ( Besni MYO) durumunu görüşmek üzere Gaziantep'te bulunan Erdemoğlu Holding'i ziyaret ederek, Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Başkan Vekili Ali Erdemoğlu ile toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesi ve Besni Meslek Yüksekokulunun durumu ele alınırken, iki eğitim kurumunun tek yerleşkede birleşmesi kararına varıldı.

Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesi ve Besni MYO’nun durumunu görüşmek üzere Gaziantep’te bulunan Erdemoğlu Holdingi ziyaret eden Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut, Erdemoğlu Ailesi ile başta Mimarlık Fakültesi ve Besni MYO'nun Fakülte binasına taşınması konuları olmak üzere birçok konuyu masaya yatırdı.

Toplantıda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Manaf Manaflı, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Evin ve Fakülte Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seval Uyanık ile Üniversite akademik ve  idari çalışanları yer aldı.

Rektör Yardımcısı Kırılmış, tarafından Üniversitede yürütülen çalışmalar ve hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili bir sunum yapıldı.

Sunumun ardından, Besni MYO ile Mimarlık Fakültesinin aynı kampüste birleştirilerek fiziki ortamın eksiksiz bir hale getirilmesi konusunda hemfikir olan taraflar, eğitim çıtasını en yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

26 adet lojman inşaa edilecek

Toplantıda mevcut yerleşkenin isminin, "Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Yerleşkesi" olarak değiştirilmesi konusu da gündeme alındı ve bu konunun ivedilikle üniversite senatosuna sunulması kararlaştırıldı. Ayrıca, yerleşkede 1500 metrekarelik bir atölyenin ve akademisyenler için 26 adet lojmanın yapılması, yapılacak olan protokol ile de burada kalacak akademisyenlerden kira alınmaması taraflarca kabul edildi.

Toplantı sonunda mevcut yerleşkedeki fakültelere ait bölümlerin aynen devam edeceği ve yeni bölümlerin açılması için çalışmaların hızlanacağı bildirildi.

Verimli geçen toplantı sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Turgut, Besni'nin Adıyaman Üniversitesi için önemli olduğuna vurgu yaparak, "Erdemoğlu Holding'in değerli Başkanı sayın İbrahim Erdemoğlu ve Başkan Yardımcısı sayın Ali Erdemoğlu'na bu toplantı vesilesiyle Besni'de yaptıkları ve yapacakları yatırımlar için de şahsım ve üniversitem adına tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha