Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’ndaki programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Aykut Dündar, Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ve sendika yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Rektör Turgut, sohbet havasında geçen etkinlikte “Üniversitenin Adıyaman’a Katkıları ve Tıp” konularında açıklamalarda bulundu.

TURGUT: MEMNUN AYRILAN HER ÖĞRENCİ BİR TURİZM ELÇİSİDİR

Adıyaman Üniversitesinin Adıyaman’a olan katkısının yadsınamaz olduğuna vurgu yapan Turgut, “Katkı derken sadece maddi katkı anlaşılmamalıdır. Adıyaman Üniversitesi,  şehrin ekonomisiyle birlikte sosyal yapısına da dokunuyor.” dedi.

Üniversitelerin hem şehre hem de şehirde yaşayan insanlara fayda sağlamak zorunda olduğunu belirten Turgut, “Üniversiteler, eğitim-öğretim işlevlerinin yanı sıra sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan da birçok işlev ve etkiye sahip olan yükseköğretim kurumlarıdır. Üniversiteler kapalı kutu olmamalıdır. Sanatsal ve kültürel faaliyetlerde söz sahibi olması gereken üniversiteler birçok konuda da insanlara öncülük eder. Üniversitelerin şehirdeki sosyal yaşamın zenginleşmesi ve öğrencilerimizin halk ile iç içe güven içerisinde yaşamasına da katkı sunmaktadır. Bunun yanı sıra, Adıyaman’dan memnun ayrılan her öğrenci bir turizm elçisidir. Hafızalarda güzel kalan bir Adıyaman, karşıya da güzel anlatılır. Bu, şehrin imajı açısından büyük önem taşımaktadır.” dedi.

-“ÜNİVERSİTEMİZ TARIMSAL ALANDA DA ADIYAMAN’A KATKI SUNACAK”

“Tarım, Adıyaman için çok önemli.” diyen Turgut, Adıyaman Üniversitesinin tarımsal alanda önemli hamleler yapmaya hazırlandığını sözlerine ekledi.

Turgut, “Rektörlük görevine atandıktan sadece dört gün sonra, Hasancık bölgesinde Üniversitemize ait 122 dönümlük arazinin bir kısmında deneme üretimi olarak tıbbi ve aromatik bitkilerden olan Stevia (Şeker Otu) ve Lavanta bitkilerini ektik. Elde ettiğimiz Stevia bitkisini de İstanbul’daki tanıtım günlerinde tanıttık. Çok güzel geri dönüşler aldık. Bunun ticarileşmesi gerekiyor. Üretimini artırmak ve bir iki yıl içerisinde ürünü işleyip, çoğaltmayı düşünüyoruz. Böylece tütüne alternatif olmasa bile Stevia bitkisinin bölgemiz için önemli bir ürün haline geleceğini düşünüyorum. Yine ihracat pazarlarının izlenmesi çok önemlidir, tarımsal nitelikli iş gücü gereklidir. Bunun yanı sıra bölgemizde arıcılık yapabilir, sporcu gıdaları ve tıbbi gıdalar yetiştirilebiliriz.” dedi.

-“TIP FAKÜLTEMİZ ADIYAMAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinin Adıyaman için hayati önem taşıdığına vurgu yapan Turgut, “Benim için sağlık her şeyden önce geliyor. Tıp Fakültemiz Adıyaman için hayati bir önem taşıyor. İnsanımız eskisi gibi Adana, Malatya gibi illerde hastasını tedavi ettirebilmek için sokaklarda yatıp kalkmıyor. Sevk oranımız düştü, ancak hedefimiz bu oranı minimuma düşürmektir. Bunun yanı sıra tüm üniversitelerde olduğu gibi Adıyaman Üniversitesinde de Tıp Fakültesi en gözde fakültemizdir. Çünkü tıp fakülteleri üniversitelerin halka açılan kapısıdır. Tıp Fakültemizde halihazırda 100’ün üzerinde akademisyenimiz var. Yöneticinin dini adalettir, şiarıyla 7 Profesör ve 3 Doçent arkadaşımıza  unvanlarını verdik. İnşallah Fakültemiz çok kısa bir sürede tüm bölgeye hitap edecek konuma gelecektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ötürü Turgut’a teşekkür eden Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, sendika olarak Adıyaman Üniversitesinin, Adıyaman lehine olacak tüm projelerine destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha