Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği (ÜNDER) tarafından İstanbul'da Maltepe Üniversitesinde gerçekleştirilen Sempozyuma konuşmacı olarak Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu katıldı.

ÜNDER Başkanı Doç. Dr. Muhammet Kurulay'ın açılış konuşması ile başlayan panelde rektörler, Üniversitelerinde gerçekleştirdikleri faaliyetler ve projelerden bahsettiler. Türkiye’de eğitim ve öğretimin bugünkü durumuna bir ayna tutup çeşitli önerilerde de bulunan Rektörler dinleyicilerin sorularını da cevapladılar.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, üniversitenin Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yüksek öğretime büyük katkı sağlayan yapısal akademik büyümesini sürdürdüğünü, bu kapsamda bu yıl kurulan ve ilk başkanlığını kendisinin yürüttüğü GAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİGAP) ile de bölgedeki üniversiteler ile güç birliği yapmaya başladıklarını belirtti.

Kendilerinin kurgulamadığı ve oyuna müdahalede bulunmadan yaşanılması istenen bir dünyada bulunduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Gönüllü, "Yeni nesillere batılıların bakış açısıyla bakıyor ve bu nesillere kendi değerlerimizi aktaramıyoruz. Bunu kırmak ve önüne geçmek amacıyla Üniversitemizde eğitim sistemimizi kendi kültürümüze daha da yaklaştırmak için müfredatta güncellemeler yapıyoruz. Öğrencilerimize ahlaki değerleri verebilmek için Ahilik ve İş Ahlakı, yaşadıkları fiziksel çevre ve dünyayı tanımaları ve kavrayabilmeleri için Kainat İlmi, ekonomik düzeni öğrenebilmeleri için de İslam Ekonomisi ve İbni Haldun gibi dersler veriyoruz. Amacımız kendini, çevresini, ülkesini, coğrafyasını, geçmişini ve geleceğini kavrayan, buna göre aksiyon alabilen gençler yetiştirmektir. İnşaallah bu amaca da ulaşacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dinleyicilerin sorularını da cevaplayan Rektörler, katılımcılarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha