Polat, yaptığı açıklamada, 1 Mart’tan itibaren başlayan yüz yüze eğitim geçen 14 Nisan itibari ile birçok kademede ertelendiğini anımsatarak bazı kademelerde yüz yüze eğitimin devam ettiğini kaydetti.

Eğitim-Sen olarak yaklaşık 1 yılı geçkin süre olarak pandemi koşularında eğitim yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken Polat, şu ifadelere yer verdi:

"Zaman zaman yüz yüze zaman zamanda online yapılan bu eğitimde ciddi zaman zaman aksaklıklar yaşandığını hepimiz bilmekteyiz. Özellikle canlı derse ulaşma konusunda kırsal kesimlerden dezavantajlı mahallerdeki çocukların bu canlı derse ulaşma konusunda sıkıntı yaşadıklarını hepimiz biliyoruz ve bu konuda zaman zaman raporlarımızı basınla paylaşıyoruz. Genel merkezimizle de paylaşıyoruz ama gelinen noktada 14 Nisan'da yüz yüze eğitimin ertelenmesiyle birlikte aslında Eğitim-Sen'in temel talebi olan bütün eğitim emekçilerinin aşı yapılarak yüz yüze eğitime açılması noktasında.

Temel talebimiz noktasında ne kadar haklı olduğumuz bir daha ortaya çıkmıştır. çünkü 1 Mart itibariyle Türkiye’deki vaka sayısı 40 bin iken gelinen aşamada 60 binlere dayanmıştır. Bu süre zarfında özellikle okulların açık olması eğitim emekçilerinin aşılanmaması noktasında da ciddi problemler yaşanmış gelinen noktada bir çok eğitim emekçisi arkadaşımız öğrencimizin kovid testi pozitif çıkmıştır. Biz Eğitim-Sen olarak Türkiye genelinde zaman zaman illerden diğer şubelerden aldığımız veriler doğrultusunda her hafta Kovid-19 tablosu diye bir paylaşım yapıyoruz."

"Testi pozitif çıkan öğrenci sayısı binleri aşmıştır"

Testi pozitif çıkan eğitim emekçisi diğer personel, öğrenci sayısını kamuoyuyla paylaştıklarını aktaran Polat, "Maalesef 1 Mart'tan bu yana vefat eden öğretmen sayısı 20’leri geçmiştir. Testi pozitif çıkan öğrenci sayısı binleri aşmıştır. Şehrimizde testi pozitif çıkan bir çok öğretmen arkadaş var. Hastanede yatan serviste yatan yada yoğum bakımda yatan azda olsa öğretmen arkadaşlarımız vardır. Gelinen aşamada bizim temel talebimiz mutlaka bütün eğitim arkadaşlarımızı ayrım yapmaksızın aşılanması.

Evet şuan ilkokul ve anaokullarında çalışan 425 bin eğitim emekçisi arkadaş aşı randevu talebi oluşturmuştur, aşılanmaya başlanmıştır. Ancak Eğitim-Sen temel talebi bütün eğitim emekçisi arkadaşların bir an önce aşılanması gerektiğini dile getiriyoruz. Özellikle şuan anaokullarında 8.sınıflarda ve 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitim devam etmekte. 8 ve 12'nci sınıfların dersine giren arkadaşlar halen aşı programına dahil edilmemiştir.Özellikle bu öğretmen arkadaşların da aşı programına dahil edilmesi gerekmektedir." şeklinde ifade etti.

"Anaokulunda çalışan arkadaşlarımız bakıcı değil bir eğitim emekçileridir"

"Bu süreçte anaokulu öğretmenleri sanki bir bakıcıymış gibi anlayışla maalesef karşı karşıyalar" diyen Polat, "Oysa anaokulunda çalışan arkadaşlarımız bakıcı değil bir eğitim emekçileridir. Bu arkadaşlarında talepleri istekleri göz önünde bulundurmalıdır. Özellikle sağlık çalışan arkadaşlarımızın çocuklarının kreşlerde güvenli bir yerde eğitim alması temel talebimizdir. Bu konuda hiçbir tereddüt yoktur ama anaokulular açılırken de tüm öğretmenler arkadaşların aşılanması lazım. Bunun yanında destekleme ve yetiştirme kursları devam etmektedir. Destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğretmen arkadaşlarımın durumu sadece okullarda değil halk eğitim merkezlerinde çalışan eğitim emekçisi arkadaşların durumu ciddi anlamda aşı randevu programına alınmamıştır. Bu arkadaşların kursları devam etmektedir. Halk eğitim merkezlerinde, rehberlik araştırma merkezinde çalışan emekçi arkadaşlar ve diğer personel arkadaşların mutlaka aşı programına dahil edilmesi gerektiğini bir daha buradan dile getiriyorum."diye konuştu.

"Biz yüz yüze eğitimi savunan bir sendikayız"

Polat, "Biz Eğitim-Sen olarak bu görüş ve önerilerimizi yetkililerle ve kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bizim temel amacımız gerçekten bütün öğrencilerimizin eğitimden eşit olarak faydalanmasını sağlamak. Faydalanması için çaba göstermek bunun için raporlar yazıyoruz kamuoyuyla paylaşıyoruz. Evet biz yüz yüze eğitimi savunan bir sendikayız yüz yüze eğitim olsun çünkü hiçbir eğitim yüz yüze olan eğitimin yerini tutmuyor ama tüm tedbirlerin alınması şartıyla."dedi.

"MEM karar alırken eğitimci arkadaşlarımızın fikrini ve görüşlerini almalıdır"

Türkiye'nin yüz ölçümü büyük bir ülke ve bu ülkedeki bütün öğrencilerin aynı anda canlı derse ulaşma imkanlarının olmadığını vurgulayan Zeynal Polat, sözlerini şöyle tamamladı:

"Altyapı noktasında ciddi anlamda internete ulaşma noktasında problem yaşıyoruz. Bunun yanında ilkokula yeni başlayan çocukların uyum noktasında öğretmenleriyle bir araya gelmesi noktasında problem yaşıyoruz temel talebimiz Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) karar alırken eğitimci arkadaşlarımızın fikrini ve görüşlerini almalıdır."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha