2020-2021 eğitim öğretim yılı Psikolojik Danışman Rehber Öğretmenleri Mesleki Paylaşım ve Koordinasyon toplantısı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Hamza Çelenk başkanlığında uzaktan eğitim zoom kanalıyla ile gerçekleşti.

Toplantıya PDR öğretmenleri katıldı.

Yeni eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı olması dilekleriyle konuşmasına başlayan Çelenk, toplam 180 PDR öğretmenine hitaben konuştu. 3 ayrı toplantı kademelere uygun (anaokul/ilkokul-ortaokul-lise) şekilde farklı saatlerde yapıldı.

Çelenk, pandemi sürecinde PDR öğretmenlerinin rolünün çok kıymetli olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Psikolojik sağlamlık, bilinçli teknoloji kullanımı ve motivasyon başlıklarını sık işlemeliyiz bu konulara ilişkin içerik üretmek yerinde olacak bu konulara çok ihtiyaç duyuyoruz. Sizlerin bu küçük dokunuşları olumlu, büyük değişiklikler sağlayacak." 

RAM Müdürü İbrahim Bağcı ise selamlama konuşmasının ardından Patika dergimize atıf yaparak "netameli ve zor bir pandemi yaşıyoruz dergimizin zenginleşmesi adına makalelerle köşe yazılarıyla katkınızı esirgemeyin." dedi.

RAM PDR Bölüm Başkanı Fuat Turan ise gündem maddelerini bir bir işleyerek fikir alış-verişi içerisinde süreci yönetti. Toplantıda Rehberlik ve Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonunda alınan kararlar, 2020-2021 eğitim öğretim yılında yapılması planlanan rehberlik faaliyetleri, özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinin yürütülmesinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha