Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Organik Badem Üretiminin Adıyaman İli Ekonomisine Katkısının Arttırılması Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Proje iştirakçileri olarak Kahta Sert Kabuklu Meyveler Üretici Birliği, Kahta Ziraat Odası, Merkez Ziraat Odası ve Adıyaman Arıcılar Birliği bulunuyor.

Proje ile Adıyaman İlinde organik badem üreticileri ile organik arıcıları bir araya getirmek ve organik üretime destek vermek amaçlanıyor.

- 2023 YILINDA, BADEM ALANLARININ 100 BİN DEKAR’A ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR

Proje çalışmaları kapsamında, anket çalışması, üretici ve teknik personel eğitimleri, kovan dağıtımı, solucan gübresi uygulaması, ilaç ve arıcılık malzemeleri dağıtımı, teknik geziler, tanıtım ve eğitim amaçlı materyal basımı, dağıtılması ve organik üretim için yetkili firmalar ile sözleşme yapılması faaliyetleri yer almaktadır.

İl Müdürü Adil Alan, proje açılışındaki konuşmasında badem diyarı Adıyaman'da hedeflerinin Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yılı olan 2023 yılında badem alanlarını 100 bin dekara, arılı kovan sayını100 bine ve meyve yetiştirme alanının ise tarım alanları içerisindeki payını % 30'a çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha