Adıyaman Yeşil Cami İmamı Mahmut Nedim Yetiş tarafından ara tatilde uzaktan verilen eğitimle Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dualar öğrenen öğrenciler, aileleriyle birlikte camiye gelerek düzenlenen programda hediyelerini aldı.

Çocuklar için hazırlanan pasta ve çeşitli hediyeler Kur'an-ı Kerim ve dua okumayı öğrenmenin neticesi olarak çocuklara ikram edildi.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı yaptığı açıklamada, çocukların 7 yaşından itibaren namaza başlaması için anne ve babaların gayret etmesi gerektiğini belirterek Peygamber Efendimizin bu konudaki hadis-i şerifini hatırlattı. 

Taşçı,şu ifadelere yer verdi:

"Daha önce duyurusunu yaptığımız 'Haydi Türkiye Evden Kur'an-ı Kerim Öğrenmeye' çalışmamız çerçevesinde tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de internet üzerinden Kur'an'ı Kerim'i öğrenmek isteyen öğrencilerimiz internet üzerinden müracaatlarını yaptılar. Biz bu kardeşlerimiz için görevlilerimizi belirledik. Ara tatil boyunca bu kardeşlerimiz online olarak Nedim Yetiş kardeşimizle beraber Kur'an-ı Kerim öğrenmeye, temel dini bilgiler, kısa süreleri, duaları ezberlemeye çalıştılar. Onun bir neticesi olarakta bugün burada küçük mütevazı bir program tertip edip çocuklarımızla beraber mutluluklarını paylaştık.

Öğrencilerimize, çeşitli hediyelerden müteşekkil hediye paketi hediye ettik. Aileleri tebrik ediyorum, çocukların yetişmesine vesile olan hocamıza da teşekkür ediyorum."

Kur'an-ı Kerim öğrenen çocuklar da çok mutlu olduklarını söylediler.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha