Okumak Güzeldir okur yazar buluşması kapsamında Börgenek Köyü Ortaokulunda öğrencilerle buluşan Adıyamanlı yazarlardan Ali Gülmez ve Fahrettin Çelik okumanın önemine vurgu yaptı.
Okul idarecilerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin yoğun bir şekilde katılım gösterdiği Okumak Güzeldir etkinliğinde öğrencilere yönelik konferans düzenledi.
Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi etkinlikte öğrencilere yönelik yaptığı açıklamada; “2019 yılı itibariyle projemiz start aldı. Projemiz kapsamında yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturduk. Adıyamanlı yazarlarımızla birlikte Adıyaman merkezde ve köylerde bulunan okullarda konferanslar vererek, öğrencilere okumanın önemini anlattık. Ayrıca Adıyaman’da yapmış olduğumuz konferanslarımız sonrasında öğrencilerimiz yazarlarımızın imzalı kitaplarından da faydalandılar. Okullarda yapmış olduğumuz etkinliklerimizin meyvesini almaya başladık. Gittiğimiz okullarda öğrencilerimiz böylesine etkinliklerin devam etmesi gerektiğini bizlere vurguluyorlar. Cemevimizin içerisinde bulunan kütüphanemizde 7 binin üzerinde kitaplarımız mevcut olup, öğrencilerimizde bu kitaplardan faydalanıyorlar. Sınavlara giren öğrencilerimiz kütüphanemizde de çalışmalarını sürdürdüler. Bizlerde kütüphanemizi ziyaret eden öğrencilerimize destek vererek, kitap okudukları anda onlara çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Projemiz Ağustos ayının sonunda son bulacaktır. Ancak bizler bu projemizi bakanlık logoları altında süresiz olarak devam ettireceğiz. Börgenek Köyü Ortaokulunda öğrencilerle yapmış olduğumuz okuryazar buluşmamız oldukça verimli geçti. Öğrenciler okumak konusunda merak ettikleri bütün soruları yazarlarımıza yönelttiler” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha