Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye ekipleri tarafından Esentepe Anadolu Lisesi öğrencilerine ilk olarak deprem anında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verilirken öğrencilerden bazıları ise binada itfaiye araçlarının merdivenleri yardımıyla depremden kurtarıldı. Daha sonra bahçede yakılan ateşi olası bir durumda yangın tüpleri nasıl kullanmalı şeklinde uygulamalı eğitim verildi.
Amaçlarının öğrencilerin olası bir yangın ve doğal afet durumunda nasıl davranmaları gerektiği konusunda pratikte eğitim vermek olduklarını belirten İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye Eri Mustafa Er, "Adıyaman Belediyesi itfaiyesi olarak Esentepe Anadolu Lisesi'nde uygulamalı olarak bir deprem ve yangın anında ne yapılması gerektiğiyle ilgili öğrencilerimize bilgi verdik. Hocalarımızın isteği üzerine diğer okullarda da itfaiye olarak böyle eğitimlerimiz tatbikatlarımız devam ediyor. Öğrencilerimize teorikte değil direk pratikte faydalı olduğu için itfaiyeyi ve yangın depremi anlatıyoruz.

Olası acil durumda ne yapmaları gerektiğiyle ilgili pratik olarak bilgi veriyoruz, uygulamalı olarak gösteriyoruz ve bunun eğitim olarak öğrenciler için çok faydalı olduğunu düşünüyoruz, eğitimlerimiz böyle devam etmektedir. Okullarımızın talebiyle veya biz itfaiye olarak direk okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Bir yangında ne yapması gerektiğiyle ilgili her türlü bilgiyi veriyoruz." dedi. 
Günlük yaşamda beklenmedikleri yangın ve afet gibi durumlarda öğrencilere ders niteliğinde eğitim verdiklerini belirten Okul Müdürü Evren İnan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adıyaman Esentepe Anadolu Lisesi olarak günlük yaşantımızın beklenmeyen zamanlarında karışımıza çıkabilecek deprem, sel, yangın doğal afet gibi durumlarda öğrencilerimizin nasıl davranmaları gerektiğini kendilerine öğretmek adına bir tatbikat gerçekleştirdik. Sağolsunlar itfaiye müdürlüğümüzdeki arkadaşlar bu etkinliğimize renk kattılar, yangın söndürme uygulaması öğrencilerimizi merdivenle tahliye etme gibi ilgi çekici gösteriler yaptılar, bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Biz Esentepe Anadolu Lisesi olarak bina öldürür, deprem öldürmez diye düşünüyoruz, dolayısıyla geçtiğimiz yıl ilimizde yaşadığımız deprem hadisesinde de buna benzer bir tahliye gerçekleştirmiştik. Öğrencilerimizin hiç biri merdivenlerde depreme yakalanmadılar, hepsi depremle birlikte sıraların altına girip daha sonra düzgün bir şekilde tahliye edildiler, bu da bu tatbikatların ne kadar önemli ve değerli olduğunun en bariz göstergesidir."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha