Hazırlanan bu proje ile meslek liselerinin ilgili yönetici ve alan öğretmenleri, her ay bir sanayi sektörü temsilcileri ile mesleki eğitim ve sektörün sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantı yapılıyor. 
Proje kapsamında Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Kurkut başkanlığında “Elektrik-Elektronik ve Yenilenebilir Enerji” sektörü ile yapıldı.

Yapılan toplantıya, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Mehmet Kuruş, Adıyaman Mesleki Eğitim Merkezi müdürü Hasan Erdinç, AKEDAŞ, SANKO, TPAO’dan ilgili mühendisler, okul yöneticileri, ilgili alan öğretmen ve şefleri,  sektörün önde gelen işletme temsilcileri ile Adıyaman Elektrikçiler ve Teknisyenler Derneği Başkanı Hüseyin Çavuş katıldı.

Toplantıda Adıyaman’da Elektrik-Elektronik ve Yenilenebilir Enerji alanında öğrenim gören öğrenciler ile sektörde çalışanlara yönelik tanıtım ve yönlendirme, eğitim ve istihdam sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Tespit edilen bu sorunların çözümü, okul-sektör işbirliği çerçevesinde yapılacak çalışmalar kararlaştırıldı.
Elektrik-Elektronik ve Yenilenebilir Enerji sektörünün ve okullarımızın yaşadığı çeşitli sorunların çözümü vebu sektörler için istihdam edilebilir nitelikli meslek elemanları yetiştirebilmek adına, sürdürülebilir okul-sektör işbirlikleri kararı alındı. Alınan bu işbirliği kararları ile Sektör ve okul atölyelerinin gerekli durumlarda eğitim amaçlı ortak kullanımı, malzeme temininde okullara destek olunması, mesleğin itibarını yükseltmek ve Elektrik-Elektronik ve Yenilenebilir Enerji sektörüne öğrenci yönlendirmeyi arttıracak gezi, seminer ve tanıtım faaliyetlerinin yapılması kararlaştırıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha