Adıyaman Üniversitesi kampus alanında açılan Materyal sergisine öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Sergilenen Materyallerde bir birinden değişik Materyal sergilenirken suyu gücü, erozyon, çocuk istismarı gibi bir çok konunu ele alındı. Materyal sergisinden gelen öğretmen ve öğrencilere Okul Öncesi eğitimi gören öğrenciler tarafından tanıtıldı.
Adıyaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rüken Ünlü, yaptığı açıklamada, Çocuklarımız ile ilgili etkinlik yaptık biz. Materyal sunmaya çalıştık. 2016- 2017 yılı sonu derslerimizin etkinlikleri bunlar. Çocuklar deney yapıp sergi de sundular. Çocukların bilimsel gelişimini daha farklı düşünmelerine yol açmak için deney yaptık. Bunu derste yapıyorlardı. Bu yaptıkları deneyleri uygulamaya gittikleri okullarda deniyorlar. Çocukların çok ilgisini çekiyor. Bizde öğrencilerimiz ile bu deneyleri her gün bir okula gidip yapacağız. Çocuklarımız televizyon ile çok uğraşıyorlar. Bunlar da bize bakıp oluyorlar. Biz daha çok dikkat etmemiz lazım. Biz ne kadar uzak durursak çocuklarımız da uzak durur. Bazen kız çocuğuna zaman ayırmasın bir işle meşkul olmak için çocuğuna televizyon izletiyor. Buna müdahale etmiyor. Bu da sıkıntıya yol açıyor. Çocuğun sosyal olmasını engelliyor. Daha çok çocuğun oyuna ihtiyacı var. Bizim bir okul öncesi öğretmeni olarak söylemem gereken en önemli şey çocuk oyun oynamalı. Mutlaka çocuklara oyun alanları aşmamız lazım. Bilimsel işler yapmalı kitap ile uğraşmalı. Çocuğa daha çok farklı düşünmeyi yaratıcı düşünmeyi daha akıllıca düşünmeyi gerektirir. Bunun için bu tarz kurallara dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çağrı Tufaner ise "Bir sergi gerçekleştirdik. Düzenlemiş olduğumuz çocuk ve çevre dersindeki deneyler çocukların bilime olan ilgisini çekmesi hedefledik. Ve bunuda uyguladığımız okullarda başarısını gördük. Bunuda okul idarelerine çalışma arkadaşlarımızla paylaşmak istedik. Adıyaman çapında duyurmak paylaşmak istedik. Öte yandan çocuk dergileri eğitimsel amaçlı oyuncaklar gelişimine katkıda sağlayacak müzik aletleri çalışma alanlarımız içerisindeydi bundan dolayı başta Adıyaman Üniversitesi Rektörü Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye ve rektör yardımcılarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha