Adıyaman Merkez Yavuz Selim İlkokulu 2.sınıf  öğretmeni Abdurrahman Karatepe, koronavirüs  salgını nedeni ile okulların tatilinin 30 Nisan'a kadar uzatılmasından dolayı "Sen yeter ki, oku sen yeter ki evde kal" sloganı ile öğrencilerini kitaplar ile buluşturmaya devam ediyor.

İlkokul  2.sınıf öğrencileri  olmalarına rağmen bu küçük yaşta kitap okuma alışkanlığını  bir yaşam biçimine dönüştüren ve şu ana kadar öğrenci başı en az 450 kitap okuyan 43 öğrencisini tek tek ziyaret edip arabasına koyduğu  yaklaşık  2 bin 300 kitaptan her bir öğrencisine  yaklaşık 50'şer tane kitabı sosyal mesafeyi koruyarak dağıttı.

Karatepe, öğrencileri ile sosyal mesafeyi koruma  şartı ile hem hasret giderdi hem de bu süreçten etkilenen öğrencilerine  mini bir rehberlik yaptı. Öğrenciler öğretmenlerini görünce sevinçleri ve heyecanları gözlerine yansıdı.

Karatepe, kitap okuma alışkanlığını bir yaşam biçimine dönüştürmek için 2 yıldır veliler ile birlikte çok çok emek harcadıklarını ifade eden Karatepe, şunları ifade etti:

"Koronavirüs  nedeni ile 30 Nisan'a kadar uzun bir tatil olduğunu bu süreçte velilerin ve çocukların  dışarı çıkmaması hem kendi sağlıkları hem de çevredeki insanların sağlıkları için önemliydi. Onun  için  kitapları çocuklara bizzat kendisinin götürüp çocukları çok özlemesine rağmen  sosyal mesafeyi koruyarak  teslim ettim."dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha