Adıyaman TPAO Ortaokulu Müdürü Yusuf Yıldız, yaptığı açıklamada, Türkiye'den sınava 217 öğrenci katılacağını ifade etti.

 Yıldız, TIMSS sınavını Adıyaman TPAO Ortaokulu olarak temsil edeceklerini belirterek, sınavın uluslararası bir sınav olduğunu, matematik ve fen alanında araştırma soruları sorulacağını kaydetti.

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

''TIMSS sınavına 5. sınıf ve iki tane 8. sınıftan öğrencilerimiz katılacak. Bu sınav zaten 5. ve 8. sınıfların katıldığı bir sınavdır. İnşallah bizde ülkemiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Antalya'da düzenlenen  seminere, öğrenci, veli, bakanlık, genel müdürlük düzeyinde okul müdürlerim ve bu sınıfların dersine giren matematik ve fen bilgisi öğretmenleri katıldı. Arkadaşlarımız bu yönde çalışmalar yapmaktadırlar. İnşallah bu uluslararası bu sınavı Adıyaman için ve ülkemiz için en iyi şekilde temsil etmeye gayret göstereceğiz.''

-"HER OKULDAN BELİRLİ BAŞLI SINIFLAR SEÇİLDİ"
Her okulda belirli sınıflar seçildiğini aktaran Adıyaman TPAO Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Yağmur Alagöz, ise şunları söyledi:
"5/c sınıfından matematik dersine giriyorum. Hem de Matematik öğretmeniyim ayrı zamanda 5/c sınıfı ülkemizde yapılacak olan tim sınavı da seçilmiş olan sınıfımızdır biganesi TIMSS sınavda sadece matematik ve fen alanında başarılı olan başarı göstermek için uluslararası bir sınavdır. Diğer uluslararası başarı ölçme sınavları gibi bir sınav okulumuzda 2 tane 8. sınıf 1 tanede 5. sınıfımız seçilmiştir. Bunlar için çocuklara biraz daha motife olsunlar diye tişörtler bastırıldı, şapkalar yaptırdık, aynı zamanda onlara TIMSS sınavın önemini ülkemiz için başarısınız ne kadar öne taşıya bilmesin gerektiklerini TIMSS sınavında sorular soru tarzlarının ve soru tarzlarında yardımcı olabilmek için ekstra kurslar verip bunlara ders içerisinde rehberlikler yapılıyor. Verilerimizler de toplantıda bu konu hakkında bilgiler verildi. Şuan bütçemizde 217 okul seçildi. Her okuldan belirli başlı sınıflar seçildi. Bu seçilen sınıflarda biz etki etmiyor. Yurtdışında olan bir merkezde olan bu sınıfları seçiliyor. Rasgele seçiliyor. Bir seçim bizim okulunda benim sınıfım seçildi. Daha önceki yapılan her sene girmiyor. Ülkemiz daha önce girmiş olduğu sınavlarda 35'inci sıradaydı. İnşallah bu sene daha iyi bir sıralara taşımak amacıyla bu öğrencilerimiz hazırlıyoruz. Umarım sıramızı daha öne taşırlar. Bu öğrenciler daha çok başarılı gösterirleri. Bu öğrencilerimize hem ailesinden hemde okuca biz destek veriyoruz. Bunun önemi hakkında herkez bilgilenmeli bence çocuklarımıza biz hep rehberlik yapıyoruz. Hem sınav hakkında bilgi veriyorum. Umarım ülkemde katılan diğer sınıflarda, diğer şubelerde 8 veya 5 hepsi çok iyi bir başarı gösterir ve sıralamamız daha ‘da yukarıya çıkar."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha