Jandarma personelinin katıldığı etkinlikte, öğrenciler o gün şartlarını anlamak adına hoşaf yaparak ikramda bulundu.

Okul Aile Birliği ve velilerin desteğiyle gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere,  18 Mart ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yılı ile ilgili bilgiler verildi.

Adıyaman Yavuzselim İlkokulu  Müdürü Mahmut Balcı, bütün yurtta olduğu 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili tören yapıyoruz.

Balcı, bugün okul da günü anlam ve önemini daha etkili bir şekilde ifade eden bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Okulumuzda yaklaşık bin 300 öğrenci bulunmaktadır. Bu bin 300 öğrencimize ülkemizin o gün ki koşullarına göre askerlerimizin öğünlerinde bulunan yiyeceklerden sunum yaparak o gün ve bugün arasındaki kıyaslamayı yapmalarını atalarımızın ne çetin mücadeleler sonucu ülkemizi ve vatanımızı bize kazandırdıklarını daha etkin bir şekilde ifade etmek için etkinliğimizi düzenledik. Ekmeğimizi kaşıklarımızı kasemizi okul aile birliğimiz ile karşıladık. Velilerimiz günün anlam önemini daha iyi bilsinler diye onlarında üzümlü hoşaf yaparak destek vermelerini istedik. Onlarda etkin bir katılım sağladılar. Eğitim camiamız velilerimiz o günü anlam ve önemini doya doya hissediyorlar. Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmayı  o gün koşullarını yaşatmayı uzak etsin inşallah.''

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha