Proje, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul-sektör–işgücü aktörleri ile işbirliği yapılarak eğitim–istihdam ilişkilerinin güçlendirilmesi kapsamında hazırlandı. Bu bağlamda meslek liselerinin ilgili yönetici ve alan öğretmenleri, her ay bir sanayi sektörü temsilcileri ile mesleki eğitim, sektörün sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantı düzenliyor. 

“OKUL- SEKTÖR İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE YAPILACAK ÇALIŞMALAR KARARLAŞTIRILDI”

Proje kapsamında ilk olarak Ekim ayında mobilya sektörüyle ilgili toplantı yapıldı. İkinci toplantı da Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Turhan başkanlığında, metal sektörü ile yapıldı. Yapılan toplantıya, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adıyaman Mesleki Eğitim Merkezi’nin müdürleri, yöneticileri, metal teknolojisi alanı öğretmen ve şefleri,  sektörün önde gelen işletme temsilcileri ile Adıyaman Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Yücel katıldı.

 Toplantıda, Adıyaman’da metal teknolojisi alanında öğrenim gören öğrenciler ile sektörde çalışanlara yönelik tanıtım ve yönlendirme, eğitim ve istihdam sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Tespit edilen bu sorunların çözümü, okul-sektör işbirliği çerçevesinde yapılacak çalışmalar kararlaştırıldı.

“YENİ İŞBİRLİĞİ KARARLARI ALINDI”

Gerek sektörün gerekse okulların yaşadığı çeşitli sorunların çözümü ve metal sektörü için istihdam edilebilir nitelikli meslek elemanları yetiştirebilmek adına, sürdürülebilir okul-sektör işbirlikleri kararları alındı. Alınan işbirliği kararları ile metal sektöründe çalışan, usta öğreticilere yönelik ‘Meslek Ahlakı ve Ahilik’ seminerleri, sektör ve okul atölyelerinin gerekli durumlarda eğitim amaçlı ortak kullanımı, malzeme temininde okullara destek olunması, mesleğin itibarını yükseltmek ve metal alanına öğrenci yönlendirmeyi arttırmak için gezi, seminer ve tanıtım faaliyetlerinin yapılması kararlaştırıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha