Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilirken, tüm çocukların uzaktan eğitim yöntemiyle eğitimlerine devam edebilecek gerekli donanıma sahip olmadığını belirten Nemrut rotary Kulübü Dönem Başkanı İsmet Atay, bu eksikliğe gidermek amacıyla Sılıcon Valley Star Rotary Club ile ortaklaşa başlatılan kampanyaya başta Çin olmak üzere Rotaryen ve rotaryen olmayan herkesin sahip çıktığını söyledi.

Özellikle sivil toplum kuruluşlarının yüksek bir duyarlılık sergilediğini dile getiren Başkan Atay, Adıyaman Merkez Zeynep Turgut İlköğretim Okulunda okuyan derslerinde çok başarılı ancak ekonomik durumu iyi olmayan çocuklarımızın eğitimlerine destek olmak için dünyanın dört bir yanından bizlere tablet desteği veren tüm Rotaryen ve rotaryen olmayan dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu dayanışmacı anlayış, bu tutum ilimideki çocukların geleceklerine ışık oldu. Şimdi aldıkları tabletler ile derslerinden geri kalmaya ve eğitimlerine uzaktan devam edebilecekler.” dedi.

Zeynep Turgut İlköğretim Okul Müdürü Mehmet Ateş, Nemrut Rotary Kulübü'nün çocuklara sağladığı tablet desteğinden ve bu örnek davranıştan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, çok fazla öğrencinin tablet ihtiyacı olduğunu ve sosyal sorumluluk bilinci ile bütün Sivil Toplum Kuruluşlarından ve hayırsever iş adamlarından tablet desteği beklediklerini söyledi.

Öğrencilerin sahip oldukları tabletlerine sarılarak yaşadıkları heyecanı gördükleri için inanılmaz bir mutluluk yaşadıklarını belirten Sılıcon Valley Star Rotary Club Başkanı Dilek Akman ise,"Bizler Amerika’da yaşayan Türkler olarak eğitime her zaman destek olmak için gayret ediyoruz. Özellikle kız çocuklarımızın eğitim almaları konusunda önlerinde hiçbir engel kalmamasın istiyoruz. Bu nedenle dünyanın bir ucundan diğer ucuna kurduğumuz gönül köprüsü ile Adıyaman Zeynep Turgut İlköğretim Okulu'nun başarılı öğrencilerine sağladığımız destekten dolayı çok mutlu olduk.” dedi.

Zeynep Turgut İlköğretim Okul Müdürü Mehmet Ateş, Nemrut Rotary Kulübü'nün çocuklara sağladığı tablet desteğinden dolayı Başkan İsmet Atay’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha