Bir ülkenin kalkınması ve dışa bağımlılığının en aza indirilmesinin kaliteli ve yerli üretimin yapılmasından geçtiğini belirten Doç. Dr. Bozkurt, bunun için hem teori hem de pratiğe hakim mühendislerin yetişmesi gerekiğini ifade etti.

Mühendislik Fakültesi olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren Uygulamalı Mühendislik Eğitimini (UME) hayata geçirdiklerini ve bunun çok az üniversitede uygulandığını ifade eden Doç. Dr. İsmail Bozkurt, “UME ile öğrencilerimiz mezun olmadan önce ilgilerine göre Üniversitemiz tarafından akredite edilmiş kuruluşlarda 4. sınıfın ikinci döneminin tamamını uygulamalı olarak çalışarak eğitim almaktadırlar. Öğrencilerimiz aldığı bu eğitimin ardından ders sırasında gördüğü teorik bilgiyi pratikte de görmüş olarak rakiplerine göre bir adım önde mezun olmaktadır. Bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz sadece Adıyaman’da değil diğer büyük şehirlerdeki işletmelerde de bu dönemi geçirme fırsatı bulmaktadırlar. Bu örnek uygulama o kadar faydalı oldu ki ilgili kanunda 1 Temmuz'da yapılan değişiklik ile Üniversitelerin mühendislik bölümlerine uygulamalı mühendislik eğitiminin zorunlu kılınması yönünde değişiklik yapıldı. Yani diğer Üniversiteler de zamanla bizim uygulamakta olduğumuz Uygulamalı Mühendislik Eğitimine geçecekler.” dedi.

2016-2017 Bahar Döneminde, toplam 83 öğrencinin gerekli koşulları sağlayarak uygulamalı mühendislik eğitimi aldığını belirten Doç. Dr. Bozkurt, şöyle devam etti:

“Bu dönemde öğrencilerimiz 19 farklı ildeki 64 farklı kurum, kuruluş veya işletmede uygulamalı mühendislik eğitimi almışlardır. UME eğitimi sonucu yapılan anket sonuçlarına göre, “UME eğitimi aldığınız iş yerinden çalışma teklifi aldınız mı?” sorusuna %37,1 oranında evet cevabı verilmiştir. Dolayısıyla, Üniversitemizde eğitim gören Mühendislik Fakültesi öğrencileri hem teori hem de pratiğe hakim olduğu için iş bulabilme imkânları daha yüksek. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, zengin laboratuvar ve atölye donanımına sahip, derslerde günümüz meslek alanlarına yönelik pratik bilgileri en modern cihaz ve makinelerle eğitim veriyoruz” 

2011 yılında kurulan Mühendislik Fakültesinin kısa sürede çok yol aldığını belirten Doç. Dr. Bozkurt, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinde toplamda 677 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Doç. Dr. Bozkurt,  “Fakültemizden bu yıl itibari ile Çevre, Gıda, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinden ikinci, İnşaat Mühendisliği bölümünden ise ilk mezunlarımızı verdik. Makine ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerimiz bu yıl üçüncü sınıfa geçmiştir. Çevre Mühendisliği Bölümümüzde 130, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümümüzde 127, Gıda Mühendisliği Bölümümüzde 111, İnşaat Mühendisliği Bölümümüzde 191, Makine Mühendisliği Bölümümüzde 113, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümümüzde 5 olmak üzere toplam 677 öğrencimiz bulunmaktadır. Fakültemizde 3 Profesör, 6 Doçent, 19 Yardımcı Doçent, 8 Araştırma Görevlisi, 1 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 37 akademik personel görev yapmaktadır. Genç ve dinamik akademik personelimiz ile ülkemiz ihtiyaçlarını dikkate alarak yerel, bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte projeler üretmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Bu yıl Mühendislik Fakültesi bünyesindeki 4 yıllık mühendislik programları olan Elektrik-Elektronik, Gıda, İnşaat ve Makine Mühendisliği programlarına MF-4 puan türünden toplamda 180 öğrenci kabul edilecek.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha