İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, eğitim öğretim süreçlerinin değerlendirildiği  toplantıda yaptığı konuşmasında, pandemi sürecinde uzaktan eğitimlerin tüm güçlüklere rağmen birinci dönemin başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

"Öğretmenlerimize, okul müdürlerimize ve ailelerimize büyük sorumluluklar düşüyor"

Tunçmen, şunları kaydetti:

"Güçlü yarınlar için çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerini keşfedip ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmasını beklediğimiz araştıran, sorgulayan, problem çözebilen aktif bireyler olarak yetiştirilmelerini istiyoruz. Bu konuda başta öğretmenlerimize, okul müdürlerimize ve ailelerimize büyük sorumluluklar düşüyor.

Bu çerçevede Bakanlığımız, TSE ile Sanayi Bakanlığının şemsiyesi altında 'Hijyen Geliştirmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü' yapmıştır. 15 Şubat'ta ders zilinin çaldığı andan itibaren öğrencilerin hangi alanda nasıl davranacakları, neler yapacakları, sınıfların ve koridorların, ıslak zeminlerin durumu, öğretmenlerin, okul yöneticilerinin dikkat etmesi gereken hususlar, servis araçlarındaki kurallar gibi tüm konular ayrıntılı olarak ortaya konmuş ve simülasyonlar yapılmıştır.

Bu çalışmalar, bütün okulların "Okulum Temiz Belgesi" alabilmesi için bir alt yapı kurmak amacıyla yapılmış, ayrıca kılavuz yayınlanmış öğrencilere ve velilere, yönetici ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme rehberleri hazırlanmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çalışmalar çerçevesinde tüm okullarımızın temiz olmasını, hijyen denetiminin sağlıklı yapılması hususunda okul yöneticilerimizin gerekli titizliği göstermesini istiyoruz."

"Okulları birlikte açacağız"

Okulların öz değerlendirme yaparak sürece katılmalarını da beklediklerini ifade eden Tunçmen, "Yani benim okulumda bu kontrol listesine göre hangi hususlarda hangi eksiklikler vardır, bu eksikliklerin ne kadarını okul olarak biz giderebiliriz hangi konularda destek almamız gerekiyor, gibi öz değerlendirme yaparak çözüme yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor.  Bu çabalarla çocuklarımızın sağlığını biz önemsedikçe velilerimizin de okullara olan güveni artacaktır. Hülasa; okulları birlikte açacağız ve bir an önce çocuklarımızın eğitime ve öğretmenlerine kavuşmaları için Bakanlığımızın çalışmaları istikametinde hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz."dedi.

15 Şubat 2021 tarihinde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda haftada beş gün eğitim öğretimin başlayacağını aktaran Müdür İbrahim Halil Tunçmen, "Tüm anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitim öğretime başlayacak. Bu okullarımız haftada beş gün ve altı etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapacaklar.

1 Mart 2021 tarihinde ise ilkokullar belirlenen program doğrultusunda haftada 2 gün, 8. sınıflar haftada 22 saat, İmam Hatip Ortaokulunda 8. sınıf öğrencileri haftada 24 saat, liselerdeki 12. sınıflar da bakanlığın belirleyeceği saatler doğrultusunda eğitim öğretim görecekler.

Dersler 30 dakika teneffüsler 10 dakika olacak. Derslerin başlangıç ve günlerinin planlamasını okul idaresi yapacak. Diğer sınıflarda uzaktan eğitim devam edilecek. Ayrıca beldelerdeki okul öncesi ilk ve ortaokullar da köy statüsünde ve şartlarında 15 Şubatta eğitim öğretime başlayacaklar. "şeklinde konuştu.

İlçedeki okul ve kurum idarecilerinin katıldığı toplantı 2021 yılında okul idarecilerince uygulanacak uygulama ve tedbirler hakkında gerekli bilgilendirilmenin yapılmasıyla sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha