Salkım Ana Okulu Müdürü Fatih Karagöz, yaptığı açıklamada, Salkım Ana Okulu olarak gelişmeye ve daha nitelikli işler yapmaya devam ettiklerini söyledi.

"Durmak yok,  tek işimiz eğitim" sloganının motivasyonu ile çalışmalarına devam ettiklerini belirten Karagöz, şunları ifade etti:

"Okul öncesi eğitim öğretmenimiz  Ayşe Durmazcanlı rehberliğinde "İcatlar ve Mucitler" adlı e-twinning  uygulamalarına başladık. Salkım ana okulu olarak e-twinning okul olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu projenin ortağı olan, ve özverili olarak çalışmalarını yürüten öğretmenimiz Ayşe Durmazcanlı’ya teşekkür ederim."

Okul öncesi eğitim öğretmeni Ayşe Durmazcanlı ise kasım ayında başlattıkları "İcatlar ve mucitler" adlı projenin nisan ayında bitmesini hedeflediklerini kaydetti.

Projenin Konya Ereğli, Konya Beyşehir, Elazığ,Burdur Eskişehir,Ankara Keçiören, İzmir Kiraz, Antalya illerinde ortak bir çalışma olarak yürüteceklerini  aktaran Durmazcanlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Projemizdeki hedefimiz öğrencilerimize her ay bir icat ve mucidi tanıtıp, daha sonra öğrencilerden bu icatları kendi yaratıcılıkları,hayalleri ve istekleri doğrultusunda yeniden yapmaları istenecektir. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz dijitalleşen çağda uzaktan eğitime uygun ve uyarlı olarak bir çok Web aracı ile tanışıp, projemizde yer alıp, ürün geliştirip, önemli ölçüde katkı sunacaktır. Projemizin sonunda beklediğimiz kazanımlar ise; projeye katılan tüm öğrencilerimizin yeni, özgün farklı  ürünler ortaya koyarak , yaparak-yaşayarak bilim adamları ve onların buluşlarını tanıyıp, problem çözme, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmektir."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha