Milletvekili Tutdere, Adıyaman Merkeze bağlı Koçali köyüne taşımalı olarak 5 köyden gelen öğrenciler için ortaokulun fiziki şartların yetersiz olması nedeniyle yaşanan sıkıntıya dikkat çekti

Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Bağlıca, Doğanlı Çatalağaç, Gökçay ve Koçali köylerindeki öğrencilerin ve ailelerinin yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için bu köylerin ihtiyacını karşılayacak bir okul yapılmasını talep etti.

"Mevcut okulun fiziki şartları yetersiz, depreme dayanıksız" 

Tutdere, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adıyaman merkez Bağlıca, Doğanlı, Çatalağaç, Gökçay, Koçali köylerindeki öğrencilerimize hizmet veren Koçali köyündeki ortaöğretim okul binası talebi karşılayamamaktadır. Fiziki şartları yetersiz, depreme dayanıksız bu okulda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz zor şartlarda görev yapmakta ve mağdur durumdadırlar."

"Çocuklarımızın mağduriyetini giderin"

Öğrencilerin ve ailelerin zaten bölgedeki zorlu ulaşım şartları nedeniyle yeterince mağdur olduğunu vurgulayan Tutdere, "Mağduriyetin giderilmesi için bu köylerimizin ihtiyacı olan bir okulun yapılması aciliyet arz etmektedir. İlimizin deprem gerçeği de nazara alınarak çalışmalara bir an evvel başlanmasını talep ediyoruz. Buradan Millî Eğitim Bakanlığına ve Adıyaman Valiliğine çağrıda bulunuyorum, Bağlıca, Koçali, Doğanlı, Çatalağaç, Gökçay köylerimizin ortak ihtiyacı olan okul inşaatına bir an evvel başlayın, çocuklarımızın mağduriyetini giderin."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha