Çevrimiçi olarak düzenlenen ve katılımcı kısıtlamasından dolayı bir hafta boyunca her gün farklı kademede okulların velileriyle yapılacak toplantılarının ilki, ortaöğretim okullarında okuyan öğrencileri velileriyle gerçekleşti.

Canlı yayında konuşan Hakan Gönen, öğrenci velileri ile gerçekleştirdiği toplantıda; “Bugün sizlerle veli toplantı serisini başlatmış oluyoruz. Amacımız eğitim yolculuğunda, eğitim süreçlerinin iyileştirilmesinde, Adıyaman gençliğinin ve öğrencilerinin başarılı olmasında sizlerin de bu süreçte bizlerle olmanızı sağlamak. Bunun eğitim sürecimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla sizlerle zaman zaman bu tür toplantılar ve istişareler yapacağız. Ben üç-dört başlık altında sizlerle bazı paylaşımlarda bulunacağım. Saygıdeğer velilerimiz ilk olarak bildiğiniz üzere 6 Eylül'de okullarımızın açılmasına dönük çabalarımız sürüyor. Öğrencilerimiz ara ara okullarına gitseler de yaklaşık bir buçuk sene okullarından uzakta kalmak zorunda kaldılar. Amacımız esas olan yüz yüze eğitimi yapmaktır. Sizler de uzaktan eğitimin zorluklarını bire bir yaşadınız. Kesintisiz yüz yüze eğitime geçebilmemiz için öncelikle bizlere düşen görevler var. Bunların en başında aşılama konusu var. Bildiğiniz gibi bu salgın hastalıkta tıbbın, bilim insanlarının, doktorlarımızın işaret ettiği tek çözüm bir an önce aşılanmak. Şu an da bu hastalığın aşı dışında bir önleyicisi, çözümü, tedavisi yok. Lütfen bu konuda sosyal medyada ve başka mecralarda dile getirilen ve hiçbir geçerliliği olmayan söylemlere inanmayınız. Böyle şeylere itibar etmeyiniz. Aşılarımızı bir an önce olalım, çevremizi de bu konuda uyaralım. Çünkü çocuklarımızın sağlığı, sizin ve toplumun sağlıklı olması son derece önemli. Bir kişinin dahi keyfi olarak aşı olmaması kendisi dışında diğer insanlar için de çok büyük risktir. Bu bizim okul süreçlerimizi de olumsuz etkilemektedir. Yüz yüze eğitim için biz Bakanlık olarak, Müdürlük olarak ve okullarımız olarak her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. "Okulda sağlığı olumsuz etkileyecek bir durum mu var?" "Çocuğum okulda risk altında mı?" diye asla kaygınız olmasın. Bu konuda sizlere garanti veriyoruz. Ancak sizlerin de bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Aşılarımızı yaptıralım. Herkesi bu konuda sorumlu olmaya davet ediyorum” dedi.

“Okullarımızla sürekli iletişim ve iş birliği halinde olmanız gerekmektedir”

Gönen, konuşmasının devamında ise, veli ve okul yönetimin arasında iletişimin önemine dikkat çekerek, “Bir diğer konu ise saygıdeğer velilerimiz, okullarımız açıldığı zaman okullarımızla sürekli iletişim ve iş birliği halinde olmanız gerekmektedir. Okul eğitim - öğretimin formel ayağı ise, sizler de okul dışında enformel eğitim dediğimiz eğitimle mükellefsiniz. Dolayısıyla çocuklarımızın sağlıklı bir gelecek sahibi olması için hep beraber çaba harcamamız gerekiyor. İletişim halinde olacağız çünkü çocuklarımızın kaybedecek bir dakikası bile yok. Onların geleceği için, sağlıklı bir eğitim - öğretim zemininde yürümeleri için her türlü tedbiri almak mecburiyetindeyiz. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman sizlerle birlikte olacağız, bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Bizler de sahada olacağız, okullarda olacağız, öğrencilerimizin yanında olacağız, etkinlikler de olacağız ama bu süreci hep beraber yürütmemiz gerekiyor. Duyarlılık bekliyoruz. Sizlerden daha fazla ilgi, daha fazla işbirliği ve gayret bekliyoruz” dedi.

“Kitap okuma alışkanlığını yayalım”

Kitap okuma alışkanlığı noktasında valilere tavsiyede bulunan Gönen, şunları kaydetti: “Velilerimiz, bunu sizden özellikle istirham ediyorum. Lütfen kitap okuma alışkanlığı ve kitap okuma kültürünü önce sizlerden başlayarak tüm Adıyaman'a yaymamız gerekiyor. Hep beraber okulda, parkta, seyahatte okuyalım. Çocuklarımıza kitap oku emrivakileriyle kitap okutma konusunda bir başarı elde edemeyiz. Bizler okumazsak çocuklarımıza "kitap oku" dememizin bir inandırıcılığı kalmaz. Yeni sınav sisteminde kitap okumayan öğrencinin başarılı olması artık çok zor. Çünkü kitap okuyan insan, çok çabuk anlar, çabuk algılar, çabuk uygular, soruları çok daha çabuk anlayıp çok çabuk cevaplayabilir. Kitap okuma alışkanlığı temelden başlar, evde çocuk ilkokula başladığından itibaren kendinize kitap okuma saatleri belirleyip bu saatlerde mutlaka çocuğunuzun görebileceği şekilde kitap okumanızı rica ediyorum. Çocuğunuz zaten size bakıp kitap okumaya başlayacaktır. Sizin kitap oku demenize bile gerek kalmayacaktır. Adıyaman inşallah okuma kültürünün tam yerleştiği, sürekli okuyan, öğrencilerini çocuklarını bu yönde kanalize eden bir il olacak. Bizler de sürekli paylaşımlarımızla taze tutacağız ve hep beraber en iyi şekilde yürütmeye çalışacağız. Bir diğer konu ise saygıdeğer velilerimiz çocuklarımızla lütfen iletişim halinde olalım. Çocukların en büyük gıdalarından biri ilgidir. Çocuklarımızla en azından akşamları sofrada bile olsa sohbet edelim. Çocuklarımızla sosyal ve psikolojik yönden başta olmak üzere her türlü etkinliklerinde ilgilenelim. Onlarla arkadaş olalım, sizlerin ebeveyn olarak arkadaşlığınız çok önemli. Biz öğrencilerimizle ilgili her türlü tedbiri alacağız. Başta ben olmak üzere hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.  Sizlerin de desteği olursa bizim başarmamamız içten bile değil. Saygıdeğer velilerimiz şuan için okullarımız açılmadan sizlerle paylaşmak istediğim ana gündem maddeleri bunlardı. Sizlerin benimle paylaşmak istedikleriniz için sizleri dinliyorum."

Online toplantı Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen'in velilerin sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha