Adıyaman Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen programa, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Deniz ve Eğitim Bir-Sen Şube Yönetim Kurulu üyeleri de iştirak etti.

Engelli kamu çalışanlarının sorunlarının değerlendirildiği ve konu ile ilgili sendikal çalışmalarının anlatıldığı toplantıda konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, "Toplumumuz ve sorumluluk sahibi yetkililerimiz, yaşadığımız dünyada engellileri, engelleri ile değil, önce herkes gibi insan oldukları için ve sahip oldukları yetenekleri ve birikimleri ile değerlendirmeli; bu taleplerin karşılık bulacağı bir dünya artık hayal olmamalıdır."dedi.

-"YÖNETİCİ VASFINI KAZANMASI İÇİN YETERLİ FIRSATLAR VERİLMİYOR"

Deniz, çalışma hayatında engelli çalışanların iyi anlaşılması, doğru işe yerleştirilmesi, geliştirilmesi ve yönetici vasfını kazanması için yeterli fırsatlar verilmediğini vurgulayarak,konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birlikte yaşadığımız dünyada, engellilere saygı duyulması ve önem verilmesi elzemdir. Bu hususların karşılık bulması için gerekli adımların atılmasının takipçisi olacağımızın bilinmesini de isteriz. Bizler sorumlu sendikacılık adına her türlü engelle mücadele etmeli ve kendimizle barışık olmalıyız. Bu minvalde 'en büyük engel sevgisizliktir' diyerek saygıya, sevgiye bir adım atmak için eğitimin ilk aşamasından itibaren engellere ve engellilere yönelik doğru adımlar atılmalıdır, diyoruz."

Toplantıda konuşan Memur Sen Adıyaman Temsilciliği Engelliler Komisyonu Başkanı Sinan Bilgiç, ise çalışma hayatının içerisinde bulunan engelli kamu görevlilerinin ekonomik ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, bu alanda gerekli düzenlemelerin yapılması, engelli çalışanlara daha iyi ve kaliteli hizmet sunmasına olanak sağlayacaktır." dedi.
 

-"3600 EK GÖSTERGESİNE ENGELLİ KAMU GÖREVLİLERİN DAHİL EDİLMESİ EN BÜYÜK TALEBİMİZDİR"

Bilgiç, ekonomik anlamda engellinin gelirine değil, giderine bakılarak değerlendirme yapılmasının daha doğru olacağını belirterek, şunları ifade etti:

 "Hükümetin gündeminde olan 3600 Ek gösterge çalışmasına engelli kamu görevlilerinin de dahil edilmesi en büyük talebimizdir.Engelli vatandaşlarımızın işe yerleştirilmesi ne kadar önemli ise kariyer ilerlemesinin de buna uygun yapılması o kadar önemlidir. Bugün ülkemizde bürokrasiye baktığımızda üst düzey yönetici engellinin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu görüyoruz. Artık engelimizin bir engel olarak algılanmasından vazgeçilip kariyer engeline bir son verilmelidir.

Engelimizin karşımıza bir engel olarak çıkarılmadığı, hak ve adaletin uygulandığı bir çalışma hayatı istiyoruz. Bu bağlamda başta engelli çalışanlarımızın atamaları yapılırken engelinin bu işe uygun olup olmadığı, yapıp yapamayacağı araştırılmamaktadır. Dolayısıyla ataması yapılan engelli çalışanlar işe başladıktan sonra idarecisi ile karşı karşıya gelmekte, engeline uygun olmayan işler talep edilmekte ve bu tarz işler talep edildiğinde de ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar.

 Ayrıca halihazırda çalışma hayatında, çalışma sahasında yaşanan sorunların, sıkıntıların giderilmesi ve engellinin yaşamını kolaylaştıracak yasal düzenlemelerin yapılması için son toplu sözleşme görüşmelerinde masada olan taleplerimizin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğimizin bilinmesini de isteriz."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha