Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, MEB'in Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı güzel sanatlar liseleri öğrencilerinin önderliğinde gerçekleşecek sanatsal etkinliklerle öğrencilerin kişisel gelişimleri ve sosyal etkileşimlerinin sağlanmasının amaçlandığı bildirildi.

Açıklamada, yarışmanın 12 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sanata eğilimli öğrenciler ile güzel sanatlar lisesinde öğrenim gören resim ve müzik bölümündeki gönüllü öğrenciler ve bu okullardaki öğretmenleri kapsadığı ifade edildi.

Etkinliğin 1 Mart- 30 Nisan tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirileceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"1 Mart 2021 tarihi itibariyle başlayan yarışmada, resim ve müzik alanına ilgi duyan ve "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan 12 okulumuz öğrencileri kendilerini bu alanlarda geliştirme ve güzel sanatlar lisesindeki akranlarının bilgi, tecrübe ve birikimlerinden faydalanma fırsatını yakaladı. Heyecan uyandıran yarışma sürecinde öğrencilerimiz kendilerine bu fırsatın tanınmasından dolayı Milli Eğitim Bakanlığına teşekkürlerini bildirdi.

Bu kapsamda oluşturulacak İl MEM Seçici Kurulları tarafından seçilen eser sahibi öğrencilere verilecek ödüller; resim ve müzik alanında il birincilerine, diz üstü bilgisayar verilecek.

Ayrıca etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkarmalarını sağlamış güzel sanatlar lisesi öğrencileri ile her iki alanda illerinde ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrencilere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "katılım ve teşekkür belgesi" düzenlenecek.

 

Resim ve müzik ses icrası alanlarında il birincisi seçilen eserler 24 Mayıs 2021 tarihinde https://mtegm.meb.gov.tr adresinde yayınlanacak."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha