Başta öğrenciler olmak, kitapseverler küçük yazara yoğun ilgi gösterdi. 

"Yazının Kadim Coğrafyası" sloganıyla düzenlenen ve 175 bin üzerinde kitapsever ağırlayan fuarda  “Kahraman Denizci” ve “Gizemli Orman” hikâye kitaplarını okurlarına imzalayan küçük yazar Hüseyin Mirhat Coşkun, burada yaptığı konuşmasında, ilk defa bir kitap fuarına katıldığını söyledi.

Okurlarıyla buluşmanın sevincini yaşadığını kaydeden Coşkun, "Kitap dostlarına kitap imzalıyorum. Kitapseverlerle kitaplar üzerine konuşuyoruz. Ayrıca bize gösterilen yoğun ilgiden çok memnunuz." dedi.

Küçük yazar Coşkun, kitap fuarındaki imza etkinliğinden sonra Diyarbakır BİLSEM’de “kitap ve teknoloji” konulu söyleşiye katıldı.  

-"İYİ BİR OKUR OLMADAN İYİ BİR YAZAR OLAMAYIZ"

Aynı zaman da iyi bir okuyucu olan H. Mirhat Coşkun, söyleşide kitap okumanın önemini ve teknolojik ürünlerin yanlış kullanılması üzerinde durdu.

Söyleşiden sonra küçük okurlarına kitaplarını imzalayan Coşkun,"İyi bir okur olmadan iyi bir yazar olamayız. Onun için her gün bir kitap okuyorum. Bu okuma alışkanlığım anaokulundan beri devam ediyor. Sizin de çok kitap okuyup güzel başarılara imza atacağınıza inanıyorum."dedi.

 Diyarbakır BİLSEM Müdür Yardımcısı Sait Atlı, Türk edebiyatının en küçük yazarını ağırlamaktan memnun olduğunu vurgulayarak, "Bugün Türkiye’nin en küçük yazarını ağırladık. Küçük yazarımızın öğrencilerimize rol model olması amacıyla kurumumuzda söyleşi düzenledik. Öğrencilerimiz üzerinde etkili olan söyleşi çok verimli geçti. Bundan dolayı yazar Hüseyin Mirhat Coşkun’a ve emeği geçen herkese teşekkür derim."dedi. 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha