Ziyarette, yeni kurulan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunan Turgut ve Özgül, üniversiteler arası işbirliğinin önemine değindiler.

ADYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Genel Sekreter Esin Karayılan, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Cumhur Kırılmış, Doç. Dr. Sayad Kocahan ve Doç. Dr. Hakan Bucak’ın da hazır bulunduğu makam ziyareti sırasında Turgut’a yeni görevinde başarılar dileyerek hayırlı olsun dileklerinde bulunan Özgül, Adıyaman Üniversitesinin bölgenin önde gelen bilim yuvalarından biri olduğuna vurgu yaptı.

Özgül, “Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Bizlere çok güzel bir ev sahipliği örneği gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Önemli hizmetlere imza atacağından hiç şüphem yok. Üniversiteler arası işbirliğini geliştirerek, gerek Adıyaman Üniversitesi gerekse de Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi için önemli projelere imza atmak istiyoruz.” dedi.

Turgut ise, Özgül’e nazik ziyareti ve güzel temennilerinden dolayı teşekkür ederek, “Sözlerime Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesinin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum. Güzel şehrin güzel üniversitesinin başına Prof. Dr. Sami Özgül gibi önemli bir ilim insanının atanması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bölgemizin kalkınmasında, hiç şüphesiz, üniversitelerimize büyük görevler düşüyor. Her geçen gün büyüyen ve dünyada söz sahibi bir ülke haline gelen Türkiye’mizin düşünen, sorgulayan, araştıran ve üreten nesillere ihtiyacı var. Bu kapsamda üniversitelerimizin, devletimizin sunduğu imkanları öğrencilerimize en iyi şekliyle yansıtıp topluma öncü olmaları gerekiyor. Saygıdeğer rektörümüzü bugün burada misafir etmekten duyduğum memnuniyeti özellikle belirtmek isterim. Ben de kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

Ziyaret sonrasında Adıyaman Üniversitesi Kampüsünü gezen Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Özgül, üniversite onur defterini imzaladıktan sonra Adıyaman’dan ayrıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha