Her yıl Ekonomi Bakanlığı ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) tarafından organize edilen, yapılan değerlendirme sonucunda ilk 5 giren kurum ve kuruluşların ödüllerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen İnovasyon geliştirme programına tüm ülkelere hizmet veren Almanya’daki Bağımsız değerlendirici kuruluşu ''IMP3rove Akademisi'' değerlendirme yaparak katkıda bulunmaktadır.

Geçen yıl Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü 14. olma başarısını gösterdi ve bu başarısı nedeniyle TİM tarafından Üstün Başarı Belgesi verildi.

Değerlendirmeyi 47 başlık altında "House of Innovation" metodolojisi ile İnovasyon Stratejisi, İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü, İnovasyon Yaşam Döngüsü Süreçleri, Etkinleştirici Etmenler ve İnovasyon Sonuçları olmak üzere 5 kategoride yapılmaktadır. Bu yılki değerlendirilmede tamamlandı.
Başvuru da Türkiye’den 2016 yılında 870, 2017 yılında 971 oldu.

Bu yıl ise tüm dünyadan başvuran kuruluş sayısı 6 bin 488 oldu.

“IMP3rove Akademisi” tarafından Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen 98 sayfalık raporda, 1 kategoride Türkiye ortalamasında altında olduğu, 4 kategoride ise Türkiye ortalamasının ve Büyüme şampiyonu kuruluşların çok üzerinde puan aldığı özellikle “İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü Kategorisinde” Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu görüldü.  

Müdürlük olarak 3 yıldır yaptığımız başvuruda yapılan değerlendirmelerde her yıl artış olduğu da gözlenmiştir. 2016 yılı genel değerlendirmesinde %40, 2017 yılında %51 puan alırken 2018 yılında ise %68 puan almıştır.

Ekonomi Bakanlığı ve TİM  tarafından bu yılki Türkiye değerlendirmesi sonuçları Kasım ayı içerisinde belli olmaktadır

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha