Kovid -19 salgını öncesinde her ay bir ilçede düzenlenen İlçe Milli Eğitim Müdürleri İstişare Toplantısının kademeli normalleşme sürecindeki ilk toplantısına Samsat ilçesi ev sahipliği yaptı.

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz'ün başkanlığını yaptığı ilçe müdürleri toplantısına milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri katıldı.

Toplantıda ilçelerin eğitime dair sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. İl müdür yardımcıları ve şube müdürleri birimleriyle ilgili toplantıya katılanlara sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantıda okullardaki akademik başarının artırılması çalışmaları, araştırma ve geliştirme projeleri, Kovid -19 tedbirleri, inşaat-emlak yatırımları, TYT - AYT sınavlarına hazırlık çalışmaları, LGS sonrası rehberlik ve yönlendirme, destekleme ve yetiştirme kursları, ilkokullarda yetiştirme programları ile ilgili yapılacak çalışma ve planlamalar da gözden geçirilerek, Adıyaman'da eğitim kalitesinin üst seviyelere çıkarılabilmesiyle ilgili fikir alışverişi yapıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Alagöz, yaptığı konuşmada, küresel salgının eğitime yansımasını minimize etmek için herkesin canla başla çalıştığını belirtti.

Okulların kapanmasıyla başlayacak telafi eğitimleriyle salgın döneminde yaşanan olası kayıpların kapatılacağına işaret eden Alagöz, yeni eğitim öğretim yılında da tüm sınıflarda tam kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesini umut ettiklerini belirtti.

Alagöz, 2023 Eğitim vizyonu gereği eğitim  kurumlarımızın hem akla hem de kalbe hitap eden, insan odaklı kurumlar olmasını, insan mutluluğunu hedeflemesi gerektiğini, mutlu yaşatılan çocukların güçlü bir Türkiye getireceği belirterek, ilçe müdürlerine hitaben; eğitim öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde ilçe milli eğitim müdürleri olarak üzerlerine büyük görev düştüğünü belirterek, ilçe başarısının yükseltilmesi için ekip ruhu ile hareket etmelerinin önemini vurguladı.

İlçe milli eğitim müdürlerinin yapılan faaliyetlerin yürütülmesinde ve koordinasyonun sağlanmasında gerekli hassasiyeti göstereceklerine inandığını dile getiren Alagöz, ilçe milli eğitim müdürlerinden ilçelerine dair ihtiyaç ve sorunlarını dinleyerek, giderilmesi yönünde alınacak tedbirler konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Toplantı Alagöz’ün genel değerlendirme konuşması ve iyi dileklerinin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha