Alagöz, kurulan komisyonlarda 30 rehber öğretmenle öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti verdiklerini kaydetti.

Danışmanlık hizmetinin 29 Temmuz'a kadar devam edeceğinin altını çizen Alagöz, şunları ifade etti:

"Merkez ilçe dışındaki ilçelerimizi yukarıdaki sayılara eklediğimizde 32 komisyonumuzda 116 öğretmenimiz danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyorlar. Öğrencilerimizin tercih edecekleri okullar konusunda danışmanlık hizmeti almaları sağlıklı tercih yapmalarına yardımcı olacaktır. Öğrenci ve velilerin kafalarında 2019 YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında; tercih nasıl yapılır, nelere dikkat etmeliyim, hangi bölümlerin geleceği parlak, hangi üniversiteyi tercih etmeliyim gibi birçok soru bulunmaktadır. Üniversite tercihleri, öğrenciler ve aileler için önem arz eden ve heyecanlı geçen bir süreçtir. Bu süreçte verilecek kararlar çocuğun tüm hayatını etkileyecek olması nedeniyle özenle ve profesyonelce yönetilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. 23-29 Temmuz tarihleri arasında tercihler yapılmaktadır. 24 tercih hakkı bulunmakta ve 24 tercihin tamamı TYT ve/veya SÖZ, SAY, EA veya Dil bölümlerinden olabilir."

-"EN İYİ TERCİHİN UZMAN EŞLİĞİNDE YAPILACAĞINI UNUTMAYINIZ"

Tercih yaparken öncelikle başarı sırası göz önüne alınması gerektiğine işaret eden Alagöz, "Devlet ve /veya vakıf üniversitesi tercihi  ailelerin ekonomik durumları göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Tercih yaparken muhakkak bir uzmana danışılmalıdır. Tercihler sisteme girilirken girdiğiniz kodun istediğiniz bölüm olup olmadığını kontrol ediniz. Tercih yaparken öncelikle sevdiğiniz ve bir ömür boyu bıkmadan usanmadan yürütebileceğiniz bölümlere yönelmeniz gerekmektedir. En iyi tercihin bir uzman eşliğinde yapılacağını unutmayınız" ifadelerini kullandı.

 İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Adıyaman merkezde tercih danışma hizmetinin; Rehberlik ve Araştırma Merkezi, AVM, Fatih Anadolu Lisesi, Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adıyaman Anadolu Lisesi, Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Adıyaman Lisesinde verildiğini söyledi.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha