2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda il genelinde yüz yüze eğitime başlandı.

Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı ilkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak, özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıflarında tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başladı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal yüz yüze eğitim çalışmalarını yerinde incelemek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çelikhan ilçesine ziyarette bulundu.

Çelikhan İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar tarafından karşılanan İl Milli Eğitim Müdürü  Alagöz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Altındal, Çelikhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

İlçede sürdürülen eğitim öğretim çalışmaları ve yapımı devam eden inşaatlar hakkına İlçe Milli Eğitim Müdürü Acar’dan bilgi aldı.

Daha sonra ilçede yapımı devam eden inşaatları inceleyerek, ilçemize yapılan yatırımların en kısa sürede hizmete açılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Ardından Çelikhan ilçesinde yüz yüze eğitime geçen okulları ve Çelikhan Halk Eğitim Merkezinde açılan TYT ve AYT kurslarına devam eden öğrencileri ziyaret ederek ilçede sürdürülen eğitim öğretim çalışmalarını yerinde inceledi.

Yüz yüze eğitime devam eden çocuklarımızdan salgın tedbirlerine sıkı sıkıya uymalarını isteyen Alagöz, "Sevgili çocuklar, uzun süredir ayrı kaldığınız okullarınıza kavuşma heyecanınızı sizinle paylaşmak için sınıflarınızı ziyaret ediyorum. Tüm sınıflarımızın salgın kurallarına göre temiz halde olduğunu ve sizlerin de maskelerinizi takmış olduğunuzu görmek bizleri sevindiriyor. Bizler için sizlerin ve ailelerinizin sağlığı birinci önceliğimiz. Okullarınızdan uzak kaldığınız müddet boyunca derslerinizi uzaktan eğitimle aldınız. Sizler ve aileleriniz salgın tedbirlerine uyarsa okullarımızda tüm kademelerde tam zamanlı olarak eğitim ve öğretime devam edebiliriz."dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Çelikhan ziyaretlerinin son durağında Çelikhan İlçe Kaymakamı Necdet Uçar’a nezaket ziyaretlerinde bulunarak, Çelikhan İlçesinde sürdürülen eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Bu ziyarete İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar’da eşlik etti. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha