Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hakan Bucak, Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Şube Müdürü Emin Karadeniz ve Proje Koordinatörü İsmail Günay katıldı.

Sosyal, ekonomik, kültürel ve akademik alanda zorluklar yaşayan 7-18 yaş arasındaki korunma ve bakım altındaki çocukları, Adıyaman Üniversitesinde eğitim gören gönüllü öğrenciler ile eşleştirmeyi planlayan ve Türkiye’de bir ilk olmaz özelliği taşıyan proje kapsamında, çeşitli eğitim programları hazırlanarak çocukların özgüven, yaratıcılık, sorumluluk alma ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

-İL MÜDÜRÜ ÇELİK, "ÇOCUKLARIMIZ, ÜNİVERSİTEDEKİ BÜYÜKLERİNE EMANET"

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çelik, eğitimler kapsamında oyun, ders, hayal kurma, tiyatro, sinema, müzik ve sergi gibi etkinliklerin altına imza atılacağını belirtti.

Çelik, “Bugün Adıyaman Üniversitesi ile Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında “Gönüllü Kardeşlik” adında güzel ve anlamlı bir projenin altına imza atmış bulunuyoruz. Projedeki amacımız, korunma ve bakım altındaki evlatlarımızın ailesine, arkadaşlarına ve geniş bağlamda topluma karşı aidiyet duygusunu artırmak, daha gelişmiş sosyal becerilere sahip olmalarına fırsat tanımak, arkadaşları ve aileleriyle daha iyi ilişkiler kurmalarını sağlamak, okula devamlarını artırmak, akademik performanslarını geliştirerek kendileriyle birlikte ailelerinin de toplum tarafından fark edilmiş, anlaşılmış ve kabul görmüş olduğunu hissettirmektir. Bunun yanı sıra, en az iki yıl sürmesi planlanan bire-bir ilişkilerle, her çocuğun gelişmesi için gereksinim duyduğu destekleyici, yakın bir ilişkinin oluşmasını amaçlamaktayız. Bu bağlamda desteklerini bizlerden esirgemeyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza şükranlarımı sunuyor, nice güzel projelerin altına hep birlikte imza atmayı ümit ediyorum.” dedi.

-REKTÖR TURGUT, "EVLATLARIMIZ ARASINDA GÜZEL BİR KÖPRÜ İNŞA ETTİK"

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut ise, “Gönüllü Kardeşlik” projesi ile korunma ve bakım altındaki çocuklarla Adıyaman Üniversitesinde eğitim gören gönüllü öğrencilerin oluşturacağı birlikteliğin güzel sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti.

Turgut, "Adıyaman Üniversitesi ile Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Proje kapsamında, korunma altındaki evlatlarımız ile Üniversitemizde eğitim gören evlatlarımızı bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Projenin güzel bir birliktelik sağlayacağına, çocuklarımızın kültürel, sosyal ve akademik gelişimi ve kariyer planlamalarında önemli bir yere sahip olacağına inancım tamdır.  Bugün güzel bir kardeşlik köprüsü kuruldu. Bu köprünün hiç yıkılmayacağına inanıyorum. Adıyaman Üniversitesi olarak ülkemiz, ilimiz ve geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız için faydalı olabilecek tüm projelerin altına imza atmaya hazır olduğumuzu bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha