Proje kapsamında Afet Bilinci Eğitmeni olan Binnur Gökdaş, pandemi döneminde online olarak afet riski azaltma çalışmalarını yaygınlaştırmak için Kürtçe ve Arapça olmak üzere iki dilde afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gereken doğru davranışları anlatarak Adıyaman ili ve bölge halkının afetlere hazır hale gelmesi için online içerikler hazırladı.

Afet bilincinin bilgi kartları, online videolar, farkındalık kampanyası ile anlatan ve yaygınlaştırılmasını sağlayan Gökdaş, "Sivil Düşün AB Programı tarafından desteklenerek dezavantajlı grupların afetlere hazır hale gelmesi için pandemi döneminde yaklaşık 6 aylık bir çalışma ile projenin hedef kitleye ulaşmasını sağlayacak.

Afet Gönüllüsü Gökdaş, afet gönüllüğünün yaygınlaştırılmasına vurgu yaparak afetler ile mücadelede afet gönüllülerine çok iş düştüğünü ifade etti.

"Afet değil ihmalkarlık öldürür"

Projenin hedefine ulaşması için kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün ve aktivistlerin yaygınlaştırmaya destek vermesi gerekliliği vurgulandığını belirten Gökdaş, şunları ifade etti:

"Çalışmayı destekleyen Sivil Düşün AB Programı'na teşekkür ederiz. Bir aktivist ve Afad gönüllüsü olarak hem şehrimizin hem de ülkemizin afet bölgesi olması dolayısıyla üzerinde çalıştığım "Ana Dilimle Anlıyorum (Bi zimane diyaxu femdikim)" isimli projem Sivil Düşün Avrupa Birliği Programı tarafında hibe edilmeye hak kazandı."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha