Geçtiğimiz günlerde sözleşmesi imzalanan proje kapsamında, Down Sendromlu 40 çocuğa ve ailelerine 10 gün boyunca uzmanlar tarafından konuşma ve dil bozuklukları eğitimleri verildi.

İKA tarafından desteklenen Eğitim sonrası projenin açılış programı gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen açılış programına Vali Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haydar Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynal Abidin Şenlik, Down Sendromlu Çocuklar ve aileleri katıldı.  

 Saygı Duruşu ver İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışını Konuşmasını yapan Dil ve konuşma Terapisti Zehra Biricik, Down Sendromlu Çocuklarda konuşma eğitimi ve dilin önemine değindi.

Adıyaman Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynal Abidin Şenlik ise, İpekyolu Kalkınma Ajansının teknik destek programı kapsamında destek almaya hak kazanan, “Down Sendromlular Konuşma ve Dil Bozuklukları Eğitimi Projesinin” amacıyla ilgili bilgiler verdi.

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haydar Bağış ise, down sendromunun genetik bir farklılık olduğuna dikkat çekerek, Down Sendromlu çocuklara yönelik bir bilgilendirme sunumu yaptı.

Konuşmaların ardından Down Sendromlu Arif’in hikâyesini anlatan kısa bir film gösterimi yapılırken, Down Sendromlu Yağmur Yaşargün adlı bir çocuk tarafından da (Down Sendromlu Melekeler” adlı şiir okundu.

Program sonunda Vali Nurullah Naci Kalkancı, down sendromlu çocukları kucaklayarak özel ilgi gösterip birlikte fotoğraf çektirdiler.

 


Kaynak:PHA

Editör: Adıyaman Haber