Adıyaman Üniversitesini tanımak, üniversitedeki bölüm ve programlar hakkında bilgi almak ve üniversite ortamını yerinde görmek amacıyla gerçekleştirdikleri ziyarette öğretmen ve öğrenciler, Adıyaman Çarşısı, Minyaman, Adıyaman Evi Kültürel Hazineler Müzesi, Perre Antik Kenti ve Nemrut Dağı minyatürleri, Nemrut Dağı ve Karakuş Tümülüsü heykelleri, Cendere Köprüsü ana giriş kapısı gibi Adıyaman'ın tarihi ve kültürel değerlerinin temsili modellerini incelediler.

Üniversiteyi yerinde görmenin, üniversitenin eğitim ve öğretim imkanları ve sosyal imkânları hakkında bilgi edinmenin kendilerine farklı bir bakış açısı kazandırdığını ifade eden ziyaretçiler, üniversiteyi çok beğendiklerini dile getirdiler.

Ziyaretin ardından Hüsnü M. Özyeğin Lisesi Müdür Yardımcısı Şengül, gerçekleştirilen gezinin kendileri için çok verimli geçtiğini belirterek, geziye imkân tanımasından dolayı başta Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

ADYÜ iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde derse de katılan öğrencilere İşletme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Akçi tarafından kariyer planlamaları konusunda tavsiyelerde bulunuldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha