Beşpınar mesire alanında bir cafe de düzenlenen programa Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya, Özel Hatem Sağlık Meslek Lisesi Eğitim Koordinatörü Necdet Kırtan, Özel Hatem Sağlık Meslek Lisesi Adıyaman Okul Müdürü Veysel Karatekin, basın mensupları ve HATEM Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri katıldı.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Özel Hatem Sağlık Meslek Lisesi Eğitim Koordinatörü Necdet Kırtan, “Genel eğitim ve öğretim koordinatörü olarak şuanda görev yapmaktayım. Bizim gaziantep’te değil gemlikte 3 tane Nazilli de 1 tane Turgutlu da bir tane Adıyaman’da Gaziantep merkez olmak üzere toplam 7 tane şuan da Hatem okulları var. 2007 yılı itibariyle Gaziantep’te 2 idealist doktorun girişimleri ile eğitim öğretim ağı içinde hizmet vermek üzere 2007’de bu projeyi gerçekleştirdiler. Daha önce bir şirketle yaptığımız ortaklıkda işin ticari kısmı ön plana çıkarıldığı için eğitim öğretim biraz ticari ihtirasların gerisinde kaldı. Benim okul gezilerim de eğitim öğretimin ciddi manada bizim düşündüğümüz dışında biraz pasif olduğunu gördük. Şubat ayı itibaren bu okullarımızda çok radikal kararlar almak suretiyle gerek okul içinde gerek eğitim bazında bir takım revize çalışmalarla Anadolu ve Fen liseleri dönüşümü hususunda da çok kısa sürede gayretler sarf ettik” dedi.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya ise “Tabi Adıyaman’ımıza böyle bir eğitim kurumunun temellerini attığı için özellikle ben enerjik bir müdür ve kadro ile Adıyaman’da ben başarıya imza atacakları kanaatindeyim. Eğitime yapılan yatırım maneviyatı yüksek bir yatırımdır. Çünkü Türkiye’de insanlarımızın, çocuklarımızın durumu ortadadır. Bunların tamamını göz önüne aldığımız zaman uyuşturucu kullanma yaşının 12’ye düştüğünü gördüğümüz zaman özellikle Adıyaman açısından eğitim de 60’larda 70’ler de olduğumuzu gördüğümüz zaman HATEM gibi kurumlarımızın öneminin bir kez daha ön plana çıktığını beyan etmekte fayda var” açıklaması yaptı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha