Gölbaşı ilçesinde İlköğretim Haftası kutlandı.

İlköğretim Haftası müsabeteiyle düzenlenen törene, Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Serdar Atakan, Belediye Başkanvekili Hacı Buğrul, Emniyet Müdürü Abdurrahman Köse, Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Selim Kuşağlu, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenci ve velilerimiz katıldılar.
Tören, Atatürk Büstü´ne Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir’in çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Daha sonra kutlama töreni, Cumhuriyet İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu´nun ortaklaşa hazırlamış olduğu program ile devam etti.

Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, eğitim öğretimin önemi üzerinde durarak, ilçedeki okul, öğretmen ve öğrenci istatistiklerini vererek, derslik başına düşen öğrenci sayısında ülke ortalamasının üstünde olduklarını belirtti.

Özdemir, eğitim öğretim faaliyetinin sadece öğretmen ve öğrenciyle olmadığının ailelerin de taşın altına elini koyması gerektiğini belirtti.

Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu da yaptığı konuşmada, Gölbaşı´nda eğitim kalitesinin her geçen gün daha da ileri gittiğini, TEOG ve LYS sonuçlarına bakıldığında da il genelinde ilk sıralarda yer aldığını ifade etti.

Zadeleroğlu, bu başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutladı.
Konuşmalardan sonra öğrencilerin hazırlamış oldukları etkinlikler ile tören sona erdi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber