Gölbaşı MYO bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın, Gölbaşı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nazif Çetin, Üniversite akademik ve idari çalışanları, STK temsilcileri, mezun adayları ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende ilk olarak mezun adayları adına üç dönemlik notlara göre yüksekokul birincisi olan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencisi Ümran Güneş konuştu.

Gölbaşı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nazif Çetin ise konuşmasında, öğrencilere hayat boyu sevdikleri işi yapmaları gerektiğinin altını çizerek, "Sevgili öğrenciler, hedefinizi büyük tutun. Unutmayın ki vatan sevdası ve millet sevgisiyle bezendikçe hedeflerinizi yükseltmiş olacaksınız. Hayatınızın her aşamasında sevdiğiniz işi yapın. Eğer sevdiğiniz bir iş bulamadığınız zaman da yaptığınız işi sevmeye gayret edin. Sevdiğiniz insanlarla bir arada bulunun ve bir arada bulunduğunuz insanları seviniz. Bu düşünce, her zaman Allah (cc)'dan hayırlı olanı dilemek gerektiği anlamı taşımaktadır. Yolunuz açık olsun." dedi.

Törende konuşan Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir de eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrencilerin önünde kendilerini bekleyen yeni bir gelecek bulunduğunu ve kendilerine mutlu ve başarılı bir hayat dilediğini ifade etti. Mezun öğrencileri, ailesine, milletine, devletine hizmet etmekte yarışan fertler olarak görmekle kendilerinin de mutlu olacağını açıklayan Prof. Dr. Temir, ortaya koydukları fedakârlıklar dolayısıyla ailelere teşekkür etti ve "2 yıl önce bize bıraktığınız emanetlerinizi daha iyi bir durumda sizlere teslim ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından üç dönemlik notlara göre yüksekokul birincisi olan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencisi Ümran Güneş'in adı Yüksekokul mezuniyet kütüğüne çakıldı. Akabinde dereceye giren Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencisi Ümran Güneş, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı öğrencisi Rojda Öztop ve Yerel Yönetimler programı öğrencisi Fatma Ölçücüoğlu’na plaket, başarı belgesi ve hediyeleri protokol tarafından verildi.

Mezuniyet töreni, mezun adaylarının hep birden kep atmalarıyla son buldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha