Bakan Kasapoğlu, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fikret Keleş’in de hazır bulunduğu heyetle Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün ev sahipliğinde üniversitedeki Minyaman Çarşısı, ADYÜ Kale ve Yaşayan Kültürel Hazine Müzesini gezdi.
Minyaman Çarşısındaki sanat atölyeleri ve esnaf dükkânlarını inceleyen Kasapoğlu, daha sonra ADYÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunda eğitim gören ve branşında çeşitli madalyalar ve kupalar kazanan sporcularla bir araya geldi.
Kasapoğlu, beraberindeki heyetle TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından düzenlenen Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışlarında 2018 jüri özel ödülünü almaya hak kazanan Yaman Spaceways adlı aracı da inceledi.
Yaşayan Kültürel Hazine Müzesinde öğrenciler tarafından sahnelenen meddah gösterisini izleyen Kasapoğlu’na geçmişten günümüze çeşitli bilmeceler soruldu.
ADYÜ Onur Defteri ve Müze Hatıra Defterini imzalayan Kasapoğlu’na Rektör Gönüllü tarafından üzerinde Adıyaman Üniversitesi amblem ve baskısı olan tabak, hat yazılı tablo ve Cendere Köprüsü maketi takdim edildi.
Program sonunda Rektörlük makamına gelen Kasapoğlu’na çiçek takdim edildi.
Adıyaman Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kasapoğlu, “Her ayrıntının düşünülüp uygulandığı bir üniversite. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum.” dedi.
Rektör Gönüllü de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Bakanımızı bugün üniversitemizde ağırlamaktan ziyadesiyle memnunuz. Bakanımızla, üniversitemizdeki sporcularımızı buluşturduk, ayrıca üniversitemizdeki gelişimler hakkında kendisine bilgi verdik. Devlet büyüklerimizin gençlerimizi, üniversitemizi ziyaret etmeleri hem gençlerimiz hem de bizler için apayrı bir motivasyon kaynağı oluyor. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.
Ziyaretin ardından Kasapoğlu, “Gençlerle Demokrasi Buluşması” adlı etkinliğe katılmak üzere üniversiteden ayrıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha