Yeni eğitim-öğretim yılı için yeni öğrencileri bekleyen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bu yıl 38 kişilik akademisyen kadrosuyla 455 yeni öğrenciye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesi meslek yüksekokulu hakkında bilgi veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju Teker: “1 Mart 2006’da kurulduk. 10'u aktif olmak üzere toplamda 13 bölümümüz var. Mevcut 15 programda örgün öğretime, 5 programda da ikinci öğretime devam ediyoruz. Bu yıl 11 normal öğretim programımıza 455 öğrenci alacağız. Sanayi ve teknolojinin istediği tüm bölümler kadromuzda mevcut. Bilgisayar, İnşaat, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknikleri, Tekstil, Kimya ve Kimya İşleme, El Sanatları, Gıda İşletme, Makine ve Metal Teknolojileri gibi bölümlerimiz var. 3 doçent, 8 yardımcı doçent, 26 öğretim görevlisi, 1 tane de okutman olmak üzere toplam 38 kişilik akademik kadromuz var. Aynı zamanda 18 derslik 6 laboratuvar ve 5 tane de atölyemiz var” dedi.

-“TEORİK EĞİTİMİN YANINDA PRATİĞE DE ÖNEM VERİYORUZ”

Yapımına devam edilen yeni bina ilgili konuşan Doç. Dr. Teker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni binamız yapılıyor. Daha geniş ve teknolojik bir ortamda çalışacağız. Yeni cihazlar ve akademisyenler için hazırlanan odalarımız olacak. Büyük bir yatırım. Pratik eğitime de teorik eğitime de önem veriyoruz. Bu nedenle laboratuvarlar ve atölyeler çok önemli. Bu yıl 600 öğrencimiz mezun oldu. Şimdi 3111 öğrencimiz var. Öğrencilerimizin yüzde 70’i Adıyaman’dan, diğerleri il dışından gelen öğrencilerimiz. Çevre illerden ve batı illerinde de öğrencilerimiz var. Ben buradan öğrencilere şunu söylemek istiyorum; herkes yeteneği olan bölümü seçsin, sevdiği bölümü seçsin. Ben şimdiden tüm öğrencilere hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha