Üniversite Merkez Külliyesi içerisindeki kendi binasında 130 kişilik akademik kadrosuyla hizmet veren Fen Edebiyat Fakültesinde bu yıl Arkeoloji programına 50, Biyoloji programına 20, İngiliz Dili ve Edebiyatı programına 40, Matematik programına 40, Sanat Tarihi programına 60, Sosyoloji programına 60, Tarih programına 60, Türk Dili ve Edebiyatı programına 60 ve Türk Dili ve Edebiyatı ikinci öğretim programına ise 60 öğrenci olmak üzere toplamda 450 öğrencilik genel kontenjan açıldı.

Öğrenim süresinin 4 yıl olduğu Fen Edebiyat Fakültesindeki Biyoloji ve Matematik programları sayısal, Sanat Tarihi, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı programları sözel, Arkeoloji ve Sosyoloji programları eşit ağırlık ve bu yıl yeni açılan ve ilk defa öğrenci alacak olan İngiliz Dili ve Edebiyatı programı ise dil puanı ile öğrenci alıyor. 

-"İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ EĞİTİME BAŞLIYOR"

Bu yıl ilk defa öğrenci alacak olan İngiliz Dili ve Edebiyatı programına ilişkin bilgiler veren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk; "Öncelikle bu bölümün açılmasına vesile olan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ve YÖK yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bu yıl 40 öğrenci alacak ve hazırlık sınıfı olacak. Yeterli öğretim elemanımız var. Dil eğitimi görmek isteyen öğrenciler için büyük fırsat." dedi.

-"İMKANLAR SINIRSIZ"

Fen Edebiyat Fakültesi, öğrencilerine eğitimleri esnasında Pedagojik Formasyon Programını bitirerek mezuniyetlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen olarak görev yapabilmeleri için kolaylık da sağlıyor. Ayrıca öğrenciler ALES ve YDS gibi şartları yerine getirerek mezuniyetlerinin ardından akademik camiada akademisyen olarak devam etme imkânı bularak böylece yüksek lisans ve doktora eğitimlerine de devam edebiliyorlar.

-"AMACIMIZ BİLİM ADAMI YETİŞTİRMEK"

Fen Edebiyat Fakültelerinin temel amaçlarından bahseden Dekanı Prof. Dr. tUĞLUK, temel bilimler olarak adlandırılan birçok farklı bilim dalı üzerine eğitimin verilen bir kurum olduklarını belirterek temel hedeflerinin bilim adamı yetiştirmek olduğunu söyledi.

Dekan Prof. Dr. Tuğluk; "Temel bilimler en basit anlamda, merak duygusunun test edildiği alanlardır. Bilim, eşyanın tabiatını anlamada ve hayatı kolaylaştıracak ürünler geliştirmede önemli bir bilgi kaynağıdır. Doğayı ve doğanın bir parçası olan insanın anlaşılmasında, uygulamalı bilim dallarının alt yapısının oluşturulmasında, bilimin üretiminde, bilginin kavramlaştırılmasında temel bilim araştırmalarının katkısı çok büyüktür. Temel bilimler ve bunun sonucu olan teknoloji birlikte uygulandığı zaman birbirlerine ivme kazandıran kavramlardır. Bu sene zorlu aşamaları geçerek YKS’ye girip başarılı olan ve tercih maratonuna hazırlanan bütün gençlerimizi tebrik ediyorum. Kendileri, aileleri ve milletimiz için her bakımdan güzelliklere vesile olacak bir programa yerleşmelerini temenni ediyorum. Şüphesiz büyük bir engeli aşan gençlerimizi artık bir o kadar çetin ama tatlı bir süreç daha beklemektedir. Bu süreç tercih sürecidir. Öğrencilerimizin kendileri nereye yerleşeceklerini merak ettikleri gibi anne babaları, yakınları ve sevenleri de gençlerimizin bu merakına ortak olmaktadırlar. Bu süreci tatlı kılan belki de en büyük unsur bu süreçte sürekli yeni bilgiler edinilmesidir. Bu süreçte hangi fakülte ve bölümü yazmam gerekir, hangi bölümler gelecekte daha kolay iş imkânı sağlar, il dışı bir tercih yapmalı mıyım? Hangi ili tercih etmeliyim vb. sorular gençlerimizin zihinlerinde yer edinmektedir. Biz de bu vesilesiyle geleceğimizi teslim edeceğimiz değerli gençleri Fen Edebiyat Fakültesi hakkında bilgilendirmeye çalışacağız." dedi.

"FAKÜLTEMİZ, HER YÖNÜYLE BİLİM SEVGİSİNİ AŞILAMAK ARZUSU TAŞIMAKTADIR"

Fen Edebiyat Fakültesinin gerek derslerinin niteliği, gerek diğer fakültelerin programlarında yer alan derslerin bir kısmını karşılaması bakımından üniversitenin genel yapısı içerisinde önemli bir rol üstlendiğini belirten Dekan Prof. Dr. Tuğluk; "Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi mevcut kadrosuyla araştırma odaklı ve nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedeflemektedir. Her gün hızla değişerek ve yenilenerek ilerleyen bilim ve teknoloji çağına ayak uydurmak için güçlü bir ekip çalışması ruhu ile düşünme, sorgulama, fikir üretme, araştırma, ve üretime katkı fakültemizin vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Fakültemiz, her yönüyle bilim sevgisini aşılamak arzusu ile dünyanın önde gelen bilim adamlarını yetiştirme sorumluluğunu taşımanın gururuyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Kıymetli gençlerimize tercihlerinde kolaylık ve yaşamlarında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.  

Kaynak : PHA
Kaynak: pha