Etik Değerlerim projesi ile öğrencilerin duygusal, sosyal, zihinsel yönden gelişimleri sağlanırken ailesi ile birlikte ahlaki değerleri yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri yaşantı haline getiriliyor.

Ayrıca çocukların çağa uygun olarak web2.0 araçlarıyla buluşturulup gelişimlerine katkı sağlanıyor.

Serap Yıldız Bilgiç, projeye yönelik yaptığı açıklamada, projenin gelişim sürecinde yoğun çalışma temposuyla, çeşitli araştırmalar ve incelemeler yaparak ne kadar faydalı olabilecekleri öngörüsünde bulunarak ekip arkadaşları ile beraber güzel bir dayanışma ve işbirliği sağladıklarını ifade etti.

Bilgiç, şöyle devam etti:

"Önce ahlak diyerek başladığımız bu projeye kurucu ortağım Antalya Kepez’den Aysel Şener olmak üzere ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden Hatay’dan Serap Yılmaz,Ankara’dan Özlem Küçükgülsever, Gaziantep’ten Aysun Yılmaz, Bursa’dan Gülin Yılmaz, Ordu’dan Kahraman Karagöz, Adıyaman’dan Şehnaz Çelebi, İstanbul’dan Selma Akar, Belçika’dan Fatma Tekinalp  Dursun, kardeş ülke  Azerbaycan’dan  Mehman Khudaverdizada ve Leyla Garazade güzel çalışmalarıyla projemizi uluslararası alanda temsil ediyorlar.

eTwinning işbirliği esasına dayalıdır. Biz de bu süreçte öğretmen ve öğrenci işbirliği içinde olup etik değerlerimizi öğrencilerimize kazandırmaktayız. Geçmişimizi geleceğimize taşıyan, bizi biz  yapan değerlerimizi "Ağaç yaş iken eğilir" atasözünden yola çıkarak henüz hayatın başında olan ilkokul öğrencilerimizde davranış haline getirmenin önemini vurgulayarak bu proje ile daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz."

"Değerlerimizle ilgili çalışmaları yaparken öğrencilerimizi ailelerinin desteklemesi öğrenmede kalıcılığı hızlandırıyor ve değerlerimiz kalıcı olarak benimseniyor" diyen Bilgiç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Projemizde öğrencilere öncelikli vatan sevgisi,  iyilik, yardımlaşma, adil davranma, saygı ve sevgi değerleri  ile ilgili sınıf içinde uygulamalı çalışmalar, web 2.0 araçları kullanarak çeşitli etkinlikler yaptık. Bu bahar ağaçlar kitap açsın sloganımızla kitap topladık ve ihtiyacı olan köy okullarına hediye ettik. Adalet ile ilgili dramalar yaparken öğrencilerimiz çok keyif aldı ayrıca doğaya saygımızı gül fidanları dikerek de gösterdik ve çocukların en mutlu olduğu etkinliklerden biriydi ayrıca hikayeler yazdık. Değerlerimizle ilgili farklı ve etkili çalışmalar yapmaya devam ediyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha