Menderes Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe İl Müdür Yardımcısı Ali Fırat, Okul Müdürü Ali Haydar Tanrıverdi, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı.

"KİTAP BİZE BİLMEDİKLERİMİZİ ÖĞRETİR"

Gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan İl Müdür Yardımcısı Ali Fırat, ‘’Kitap, bize bilmediklerimizi öğretir. Görmediğimiz yerleri tanıtır. Kitap okunduğu zaman göze, dinlendiği zaman kulağa seslenir. Kitaplar zamanımızı değerlendiren birer arkadaştır. Kitaplarla arkadaşlık küçük yaşta başlarsa bu güzel alışkanlık büyüyünce de sürer gider. Kitaplar doğruyu, güzeli, iyiyi, yararlıyı bulmamıza yardım eder" dedi.

"KİTAPLAR RUHUMUZUN VE BEYNİMİZİN BESİNLERİDİR" 

Kitapların yaşamı sevdirdiğini kaydeden Fırat, "Kitap, dünyayı güzelleştirir, içimizi aydınlatır. Nasıl ki bizler, beslenmeden yaşayamıyorsak, kitaplar olmadığı zaman da insanlar ve bilim gelişmez. İnsanların en iyi dostu ve arkadaşı kitaplardır. Onlar bize hava, su, ekmek kadar gereklidir. Kitapları vücudumuzun bir organı gibi korumalı ve saklamalıyız. Ne kadar çok kitap okursak, kitapları da o kadar çok severiz. Kitabı seven, kitaplarla içli dışlı olan insanlar, bilgili, kültürlü ve olgun insanlardır. Bu özelliklerini kitabı sevme alışkanlıklarıyla kazanmışlardır. Bu tür insanların, hayatı ve insanları daha güzel değerlendirdikleri açıkça ortadadır. Her değişik kitapta bizler ayrı ayrı dünyaları yaşarız. Kitaplar ruhumuzun ve beynimizin besinleridir" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin skeç gösterisi yaptılar.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha