Kamu çalışanların sorunları ve çözümlerinin yanı sıra gündeme ilişkin diğer konuların da değerlendirildiği sahur programına TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti İl Başkan Vekili Mehmet Dağtekin, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Milletvekili adayları M. Fatih Toprak, Abdulaziz Aslan, Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, misafirlere teşekkür ederek, kamu çalışanlarının kazanımlarının devamı için istikrarın şart olduğunu söyledi.

Memur Sen ailesi olarak yerelde karşılaşılan sorunların çözümünde siyasi iradenin gayretini ve istişare kabiliyetini takdir ettiklerini dile getiren Deniz, Memur-Sen’in son yıllarda yaptığı çalışmalarla kamu görevlilerinin ümidi olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.
“El birliğiyle, güç birliğiyle, şer odaklarının taşıyıcı unsurlarına fırsatı vermeyeceğiz. Kirli tuzaklara düşmeyeceğiz. Onun için istikrar diyoruz, devam diyoruz” şeklinde konuşan Deniz, “yeni sistemin yararlı hizmet üretmeye uygun olmadığını iddia edenler daha baştan milletimiz için bir şey yapamayız diyorlar. İddiaları, anayasa değişikliği yapmak. O zaman bizim onlara tavsiyemiz, değişikliğin yapılabileceği Meclis’e yönelmeleri ama hükûmete hizmet üretemeyecekleri iddialarından dolayı göreve talip olmamalarıdır. Kronik meselelere el atamayanların veya çözüm için irade ortaya koyamayanların ülkemize vereceği bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, istikrarsızlık dönemlerinin kamu görevlilerine kaybettirdiğine dikkat çekerek, “Kamu görevlileri sabit gelirlidir. Yani istikrar varsa kazandığının bir anlamı olur, istikrar yoksa kamu görevlilerinin cebi delinir ve kazandıkları kaybolur. Bu yüzden istikrar sağlanmalıdır. İstikrarsızlık dönemlerinde ülkemiz kayıkçı kavgalarıyla kaybetti ve bir arpa boyu yol almakta güçlük çekti. Ama istikrar dönemlerinde ülkemiz, milletimiz ve kamu görevlileri kazandı” dedi.
Ali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeni Türkiye’de kamu görevlilerinin standartlarının yükseltilmesi ve kamunun yeniden dizaynında ortak aklın işletilmesi gereklidir. Değerlerine bağlı millî ve manevi gelişimde aktif rol aldık.Hak arayanların buluşma adresi, ülkemizin düşünen aklı, entelektüel duyarlılığın havzası ve zor zamanlardaki cesaretiyle hakta birleşmenin, toplumla bütünleşmenin merkezi olduk.Biz milletin değerleri ile kavga eden, milletin değerleri ile çatışan, milletle kavgalı olanlara değil, millet ile ihtilafı olanlara değil, milletle irtibatlı olanlara yöneleceğiz.”
Bem-Bir-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Mahmut İnan, “Ülkemizin demokratikleşmesini, korku tünelinden çıkmasını, millî iradenin vesayetin esaretinden kurtulmasını en önemli görev kabul ettik. Kritik zamanlarda milletten taraf olarak ülkemize nefes aldırdık” dedi.
Enerji-Bir-Sen İl Temsilcisi Hayrettin Doğan, Türkiye’nin yeni hamlelerle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Finansal noktadan çökertemedikleri, sosyal patlamayı çıkaramadıkları için döviz kuruna yüklenerek bir sosyal patlama hedefliyorlar. Millet olarak, bu oyunu da bozabileceğimize inanıyoruz. Hiç kimse kaygılanmasın. Bir oldukça, beraber oldukça, doğru şekilde örgütlendikçe bu sorunların üstesinden gelebiliriz” şeklinde konuştu.
Birlik Haber Sen İl Temsilcisi Mevlana Polat da “bugün Türkiye’nin büyümesinin ve istikrarın birilerinin huzurunu kaçırdığını görüyoruz. Huzuru kaçan bu odaklar ülkemizi istikrarsızlığa sürüklemenin denemelerini yapıyorlar. Milletimiz, Gezi olaylarındaki feraseti, 17-25 Aralık’taki basireti ve 15 Temmuz’daki cesaretiyle bu oyunları da bozacaktır” dedi.
Programda konuşan TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise Memur Sen’in Büyük ve Güçlü Türkiye’nin önüne çıkarılan antidemokratik süreçlerin aşılmasında gayretinin önemli olduğunu dile getirerek yan yana yürüdükçe sorunların sorunların üstesinden daha kolay gelebileceklerini söyledi.
Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise başta TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın olmak üzere Adıyaman AK Parti milletvekilleri ve il teşkilatının Adıyamanımızın sorunlarının meclise taşınması ve çözümü noktasında üstün gayret sarf ettiklerini söyleyerek temsil sorumluluğu üstlenmek için yola çıkan yeni vekil adaylarına muvaffakiyet diledi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha