Perre MTAL Müdürü Hakan Temel, Türkiye’de sayılı okullar arasında yer alan Adıyaman Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2018- 2019 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başladığını anımsattı. 

Adıyaman turizmine ve eğitimine büyük katkı sunacak olan, Adıyaman Perre MTAL’in 80 dönümlük arazi üzerine inşa edildiğini belirten Temel, “24 derslikli okul binası, 220 yataklı uygulama oteli ve 200 kişilik öğrenci pansiyonunu ile Türkiye’de sayılı okullar arasında yer almakta olup, yeni ve iddialı bir okul olarak öğrencilerimiz için önemli bir fırsat yaratmaktadır.” dedi.

"Okuldan 3 yabancı dil öğrenerek mezun olacaklar"

Temel, okulun Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile proje okulu kapsamına alındığını belirterek, şu bilgileri verdi:

“50 milyon TL bütçeyle okulumuza yapılan yatırımın büyüklüğünün yanında, okulumuzun turizm açısından ilimize ve ülkemize sağlayacağı büyük katma değer düşünülerek; 2018- 2019 eğitim-öğretim yılında “Proje okulu” kapsamına alınmış, ardından 23.09.2019 tarih ve 74822907-30.03-E.17837373 sayılı yazı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamına alınmıştır. İlimiz ve ülkemiz için büyük bir kazanım olan okulumuz, Adıyaman’da turizm alanında eğitim veren tek okuldur. Öğrencilerimiz için, 9. sınıftan itibaren asgari ücret düzeyine yakın ve her yıl artan oranlı ücretlerle işletmelerde beceri eğitimi, mezuniyetten sonra iş garantisi ve üniversitede burs garantisi ile okulumuz, “burs ve istihdam garantili okul” olarak ülkemizin teminatı olan gençlerimizi kabul etmeye başlamıştır. 9. Sınıftan itibaren asgari ücrete yakın ve her yıl bir üst sınıfta yüzde 25 artan oranlı ücretlerle staj imkânı. Eğitim hayatı boyunca burs imkânı. Kısaca maaşlı öğrenci diyebiliriz. Öğrencilerimiz, okuldan 3 yabancı dil öğrenerek mezun olacak. Üniversitede burs imkânları ve istihdam olanakları ile alanında öncü bir okul.

Okulumuzdaki alan ve dallar

Konaklama ve Seyahat Alanı  ( Ön büro, rezervasyon) (Proje okul kapsamında sınavlı)
Yiyecek İçecek Alanı ( Aşçılık ve Servis) (Proje Okul Kapsamında Sınavlı)
Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan 2019-1-TR01-KA102-063479 numaralı ve “Öğrencilerimizin Staj Deneyimi ile Okulumuz Avrupa'ya Açılıyor” başlıklı proje teklifimiz uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanların içerik değerlendirmesine tabi tutulmuş ve yeterli asgari puanı sağlaması sonucunda kabul edilmiştir.”

“Yüksek oranda akademik başarılar bekliyoruz”

2021-2022 eğitim öğretim yılı başında 10 öğrenciyi 3 aylığına yurtdışına göndererek yabancı dil eğitimi ile birlikte mesleki gelişimlerini üst düzeye çıkarmaları hedeflediklerine işaret eden Temel, “Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak üniversiteye ilk yerleştirmemizi yaptık. İlk mezunlarımızdan Esra Çalım adlı öğrencimiz, okul birinciliği kontenjanından 5 yıllık Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü kazandı. Bu yıl ikinci mezunları vereceğiz. Bu yıl ve sonrasında vereceğimiz yeni mezunlarımızdan da yeni ve yüksek oranda akademik başarılar bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha