İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Adıyaman’dan Konya’ya gönderilen öğrenciler 3 gün boyunca Konya’yı gezerek kentin tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret edecek.

İçişleri Bakanlığının 180 günlük eylem planıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 21 İlden 15 yaş altı 50 bin çocuğun, Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmelerini sağlayarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması amacıyla, Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında 95’i kız, 80’ni erkek olmak üzere toplam 175 kişilik öğrenci kafilesi otobüslerle Konya’ya uğurlandı.

Valilik Bahçesi önünde düzenlenen uğurlama törenine Vali Nurullah Naci Kalkancı, Vali Yardımcıları Adem Kaya, Ayhan Akpay, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Adıyaman İl Özel İdare Genel Sekreteri Avukat Sami Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Aksoy ve öğrenci velileri katıldı.

İller arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi amacıyla 3 gün gün boyunca Konyalı akranlarıyla bir araya gelecek olan Adıyamanlı öğrenciler, Konya’nın tarihi ve doğa güzelliklerini gezecekler.

Uğurlama töreninde konuşan Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Biz Anadoluyuz Projesi” İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen bir projedir. Bu proje Güneydoğu illerimizden başlanarak doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi kaynaştırma, tanıştırma ve öğrencilerin birbiriyle arkadaşlık ve dostluk kurma projesidir. Proje kapsamında öğrencilerimiz akranlarıyla birlikte yaşamayı ve vatanımızın dört bir köşesindeki tarihi ve doğal güzelliklerini de tanımış olacak. Valilik olarak bütün Adıyamanlıların desteği ile bu projeye katkıda bulunacağız. Bu proje kapsamında 175 kişilik ilk öğrenci kafilemizi bugün Konya ilimize göndereceğiz. Bu proje ile öğrencilerimizin yeni arkadaşlar edinmesini sağlayarak, birlikte yaşama kültürünün gelişmesine katkıda bulunmuş olacağız. Bu projenin ilimizde uygulanmasında katkıda bulunan Vali Yardımcılarımıza, Kaymakamlarımıza, Belediyemize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İl Özel İdaremize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, bütün öğrencilerimizin kazasız ve belasız bir şekilde selametle gidip gelmelerini diliyorum”dedi.

İller arası kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği gezi sonrası öğrenciler mektup yazarak, geziyle ilgili duygu ve düşüncelerini anlatacak.

Proje ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Vali Kalkancı ve kurum amirleri öğrencilerle fotoğraf çektirerek, 175 kişilik ilk öğrenci kafilesini Adıyaman’dan Konya’ya uğurladı.

Editör: Adıyaman Haber