Kutlamalar kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Besni ilkokulu Müdürü Yaşar Gülten yaptı.

Gülten, “Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusu içerisindeyiz. İlkeleri ve devrimleriyle cumhuriyetimize ve eğitim sistemimize yol gösteren Atatürk’ün izinde sürdürülecek laik, demokratik ve çağdaş bir eğitim sistemiyle tüm çocuklarımıza sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Eğer biz bugün Ay yıldızlı bayrağımızın altında özgürce nefes alıyorsak, minarelerimizden ezanlar eksik olmuyorsa, geleceğimize güvenle bakabiliyorsak bunu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize ve onlar gibi nice kahramanlara borçluyuz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından şiirler okunarak folklor gösterisi sergilendi.

Programa Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Ali Yıldırımoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk, , İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha